Güney Kore'de işçilerin ölümcül koronavirüse yakalanması sonrası iPhone ve Samsung fabrikaları kapandı

Salgından etkilenen tesisler arasında iPhone, Galaxy S20 ve Galaxy Z Flip'in üretildiği fabrikalar da var

Asya'nın 4. en büyük ekonomisi Güney Kore'de, 3 Mart sabahı itibarıyla 5 bin 186 Kovid-19 vakası olduğu ve virüs nedeniyle 34 kişinin yaşamını yitirdiği açıklandı (Reuters)

Güney Kore'de Samsung ve Apple tedarik fabrikalarının Kovid-19 koronavirüs salgını sebebiyle kapatılmak zorunda kaldığı bildirildi.

Ülkedeki doğrulanmış koronavirüs vakalarının çoğunun olduğu bölgede bulunan Gumi şehrindeki tesislerde akıllı telefon ve parçalarının üretimi durduruldu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Samsung'un kapanması firmanın en yeni Galaxy Z Flip ve Galaxy S20 telefonlarının üretimini etkileyecek ama telefonların piyasaya sürüleceği tarihin ertelenip ertelenmediği henüz belli değil.

Reuters'ın haberine göre iPhone'lar için kamera modülleri sağlayan LG Innotek, Gumi'deki tesisinin salı günü dezenfekte edilene kadar kapalı kalacağını söyledi.

Samsung son haftalarda ölümcül virüsün yayılmasını engelleme çabasıyla ikinci kez bir tesisini kapatmış oldu.

Geçen hafta Gumi kompleksindeki bir çalışanda yapılan koronavirüs testinin pozitif çıkmasıyla üretim tesisi geçici olarak kapatılmak zorunda kalmıştı. Hastalığa yakalanmış çalışanın meslektaşları dünyanın en büyük akıllı telefon üreticisi tarafından karantinaya alındı.

İlk kapanışın ardından bir Samsung sözcüsü The Independent'a yaptığı açıklamada bunun "üretim üzerinde herhangi bir etkisinin olmayacağını" söylemişti. Şirket kapatılan son tesisine ilişkin yorum talebine hemen yanıt vermedi.

Güney Koreli teknoloji devi koronavirüs kaynaklı seyahat kısıtlamaları sebebiyle Vietnam'daki 220 milyon dolar (yaklaşık 1, 4 milyar TL) değerindeki araştırma ve geliştirme merkezinin temel atma törenini de iptal etmişti.

Apple, iPhone üretiminin salgın sebebiyle sınırlanması sonucu üç aylık kazanç hedeflerini karşılamayı beklemediği konusunda yatırımcıları uyarmıştı.

Yatırımcılara iletilen notta "Şimdi ve her zaman birinci önceliğimiz çalışanlarımızın, tedarik zinciri ortaklarımızın, müşterilerimizin ve içinde faaliyet gösterdiğimiz toplumun sağlığı ve güvenliğidir" ifadesine yer verilmişti.

Dünya genelinde doğrulanmış koronavirüs vakası 90 bine yaklaşırken ölüm vakalarının sayısı da üç bini geçmiş bulunuyor. Vakaların büyük çoğunluğu virüsün ortaya çıktığı Çin'de fakat Güney Kore salgından en kötü etkilenen ikinci ülke.

Güney Kore Devlet Başkanı Moon-Jae-in hükümetinin "bulaşıcı hastalığın yayılmasını kontrol ve idare etmek için yeterli kabiliyete ve özgüvene sahip olduğunu" dile getirdi.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kaldırarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/life-style/gadgets-and-tech

Independent Türkçe için çeviren: İrem Oral

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU