AB heyeti göçmen konusunu görüşmek için bugün Türkiye'ye geliyor

Dışişleri Bakanlığı, göçmen konusunu görüşmek için Avrupa Birliği’nden bir heyetin 3-4 Mart tarihlerinde Türkiye’yi ziyaret edeceklerini açıkladı

Fotoğraf: AA

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi ve Komisyon Başkan Yardımcısı Josep Borrell, beraberinde Kriz Yönetiminden sorumlu AB Komiseri Janez Lenarcic ile 3-4 Mart 2020 tarihlerinde Türkiye'yi ziyaret edecekleri belirtildi.

Borrell ve beraberindeki heyetin 2 gün sürecek ziyareti kapsamında Türk yetkililerle yapacağı görüşmelerde, Türkiye-AB ilişkileri, göç krizi ve İdlib’deki gelişmelerin ele alınacağı kaydedildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Erdoğan 3’lü zirveyi reddetmişti

Bulgaristan Başbakanı Boyko ile düzenlediği ortak basın toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunan askerinin 2 kişiyi öldürmesi süreci olumsuz etkilediğini belirterek Sofya'da Türkiye, Bulgaristan ve Yunanistan'ın katılımıyla düzenlemesi planlanan zirveyi reddettiğini ifade etmişti.

Yunanistan’a geçen göçmen sayısı 130 bini aştı

İçişleri Bakanı Bakan Süleyman Soylu, Twitter hesabından, Türkiye'den ayrılan göçmen sayılarına ilişkin, "Saat 09.15 itibarıyla Türkiye topraklarından ayrılıp Edirne'den Yunanistan'a geçen göçmen sayısı 130 bin 469." bilgisini paylaştı.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU