CHP'li Öztrak: Toplantı niye Moskova'da, Erdoğan neden Putin'in ayağına gidiyor?

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Suriye'nin İdib kentindeki gerilim ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 5 Mart'ta Rus mevkidaşı Vladimir Putin ile yapacağı görüşmeyi değerlendirdi 

Fotoğraf: AA

​Cumhuriyet Halk Partisi sözcüsü Faik Öztrak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın perşembe günü Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile İdlib gündemine ilişkin gerçekleştireceği görüşmeyi Rusya'nın başkenti Moskova'da yapmasına tepki gösterdi:

Milletimiz şehitlerimiz için cumhurbaşkanından ses beklerken Erdoğan sessizliğe bürünmüş, her gün 4-5 kere işgal ettiği kürsüsünü Hatay Valisi'ne bırakmıştır. Sosyal medyaya karartma uygulanmıştır. Acı olayın yaşandığı gece MYK'mız acilen toplanmıştır. Sabaha kadar durum değerlendirmelerimiz yapılmıştır. Helikopterlerimize Suriye hava sahasını bile açmadı Putin. Dostum Putin, dostum Trump diyerek dost olunmadığını artık görmüşlerdir umarız.

Öztrak, saldırı sonucu 34 askerin İdlib'de hayatını kaybettiğini hatırlatıp "Neden bu toplantı Moskova'ya alındı? Neden Putin'in ayağına gidiliyor?" diye sordu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Umarız bu defa Erdoğan sadece Putin ile fotoğraf vermek için bu ziyareti gerçekleştirmez" diyen CHP sözcüsü Moskova ziyareti için "Trump'ın hakaretlerle dolu mektubunu masanın kenarına iliştirmeye benzemesin" deyip yanıtı alınması gereken sorular olduğunu söyledi: 

Askerlerimize neden şehit ettiniz, sizi uyarmamıza rağmen neden saldırıya devam ettiniz, yaralılarımızı almaya gelen ambulanslarımıza neden ateşi açtınız? Bu soruların cevabını almadan o masadan kalkmayın.  

"TBMM hariç herkes olağanüstü toplandı"

CHP'li Faik Öztrak, İdlib saldırısının ardından TBMM'nin olağanüstü toplanmamasını ise şu sözlerle eleştirdi:

BMGK, NATO olağanüstü toplandı ama şanlı ordumuzun emanet edildiği TBMM ne yazık ki olağanüstü toplanamadı. TBMM'nin acilen toplanmasını engelleyen iç tüzük falan değil, şehit analarına ve milletimize diyecek bir şeyi olmayan Erdoğan'dır. TBMM başkanı Erdoğan'ın meclisin iradesine koyduğu ipoteğe karşı çıkamamıştır.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU