MHP: Edirne İl Başkanlığımız göçmenlerin temel ihtiyaçlarını karşılayacak, geçici kreş kurulacak

MHP, Yunanistan sınır kapılarından geçmeyi bekleyen göçmenler için yardım kampanyası başlattı

Fotoğraf: AA

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Edirne’deki sınır kapısından Yunanistan’a geçmek için bekleyen göçmenlere kıyafet, çadır ve battaniye yardımında bulunacağını açıkladı.

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Semih Yalçın’ın yaptığı yazılı açıklamada; “Suriye’deki rejim güçleri tarafından düzenlenen İdlib’deki alçak saldırı sonrası mültecilerin Avrupa’ya geçişlerini durdurmama kararı aldığını açıklamıştır. Mülteci geçişlerinin engellenmemesi kararı MHP tarafından yerinde ve isabetli bulunarak desteklenmektedir” denildi.

AB’nin mülteciler konusunda duyarsız ve çıkarcı bir politika çizdiğini ve Türkiye’ye karşı verdiği sözleri yerine getirmediklerini ifade eden Yalçın, Yunanistan'ın göçmenlere karşı uyguladığı müdahaleye tepki gösterdi.

Göçmenlerin içinde bulunduğu bu zor durumda hayatta kalmaya çalıştığını ifade eden Yalçın şunları kaydetti:

Özellikle 0-10 yaş grubu mülteci çocuklarının içler acısı durumunu göz önüne alan MHP, Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin talimatları doğrultusunda bir kampanya başlatmış; onların bot, elbise, çadır, battaniye gibi temel ihtiyaçlarının karşılanması için Edirne MHP İl Başkanlığı ve Edirne Ülkü Ocakları Başkanlığı görevlendirilmiştir. Bu suretle sığınmacıların çocukları için bir geçici “Göçmen Kreşi” kurulacaktır.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU