Çin’de salgına karşı çalışan 2 görevliyi öldürdü, idam cezasına çarptırıldı

Çin’de koronavirüs salgını için kurulan kontrol noktasından izinsiz geçmek isteyen bir kişi, kendisine engellemeye çalışan 2 görevliyi bıçaklayarak öldürdü. Çin mahkemesi cinayet zanılısına idam cezası verdi

Çin'de salgınla mücadele için bazı yollara barikatlar kuruldu Fotograf: Twitter / @CP24

Çin'de koronavirüs salgınıyla mücadeleyle görevli iki yetkiliyi öldüren kişi idama mahkum edildi

Çin'in güneyinde yeni tip koronavirüs salgınıyla mücadeleyle görevli iki yetkiliyi öldüren katil zanlısına idam cezası verildi. Zanlının salgın nedeniyle kapatılan bir yoldan geçmek istediği, izin vermeyen görevlileri bıçaklayarak öldürdüğü açıklandı

Koronavirüs salgınının binlerce can aldığı Çin’de Yünnan eyaletine bağlı Honghı ve Yi Özerk İli'nde köyler arasına barikat kurularak virün yayılmasını engellemeye yönelik çalışmalar yapıldı.

Bu çalışmalar sırasında 6 Şubat'ta kapatılan bir yoldan arabasıyla izinsiz geçmeye çalışan Ma Cienguo adlı kişi, kendisini engellemeye çalışan yerel yetkililerden Li Guomin ve Cang Guicou'u bıçaklayarak öldürdü.

Honghı ve Yi Özerk İli Orta Halk Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkan Ma, idam cezasına çarptırıldı.

Çin'de koronavirüs salgının yayılmasını önlemek için bazı mahalle veya sokaklar arasına kurulan barikatlara halkın zaman zaman tepki gösterdiğine ilişkin görüntüler, ülkenin sosyal medya platformlarına yansıyor.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU