Trump'ın eski yardımcısı: Koronavirüs ABD Başkanı'nın yeniden seçilmesini sağlayabilir

Eski Beyaz Saray stratejisti, salgın endişesi gündemdeyken Trump'ın "ülkeyi bir araya getireceğini" öne sürüyor

Demokratlar, Donald Trump'ı koronavirüsü hafife almakla eleştirmişti (Reuters)

Eski Beyaz Saray stratejisti Steve Bannon, Trump yönetimi koronavirüs salgınıyla mücadelede başarılı olur ve küresel piyasalar salgın yüzünden kötüye giderken "ekonomik bulaşmayı" hafifletirse Trump'ın yeniden seçilmek için önde olduğunu söyledi ve Donald Trump'ı Winston Churchill ve eski ABD Başkan Franklin Delano Roosevelt'le karşılaştırdı.

Sağcı internet sitesi Breitbart'ın eski başkanı ve Trump'ın milliyetçi popülist siyasi programının mimarı olan Bannon, "Bu, Trump'ın Churchill anı (ileri çıkmak için belirleyici an ed. n.) " dedi.

Pazar günü Fox News'a konuşan Bannon, Trump'ın virüsle ve düşüş yaşayan borsalarla yüzleşerek "ülkeyi bir araya getirmek" zorunda olduğunu söyledi.

Bunu yapsın, 2020 için endişelenmesine gerek yok.

Bannon, Demokratlar arasındaki 2020 başkanlık yarışına "Bernie'ye karşı Bernie karşıtı hareket" adını verdi ve "Demokrat Parti için çok önemli olan" Afro-Amerikalı seçmenlerin ulusal anketlerde şu an önde görünen Vermont senatörü Bernie Sanders'ı desteklemediğini öne sürdü.

Bannon, "Sosyalizme inanmıyorlar, radikalizme inanmıyorlar, devrime inanmıyorlar" dedi.

Onlar çok pratik, pragmatik insanlar.

Ancak en son ulusal kamuoyu yoklamaları, siyahi seçmenler arasında Sanders'a desteğin arttığını gösteriyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ayrıca Bannon, Trump'ın muhalifleri arasında çekişmeli bir önseçim yaratmak ve böylece başkanla daha zayıf bir adayın karşılaşmasını sağlamak umuduyla sık sık tekrarladığı Sanders'ın Demokrat Parti'den dışlandığı suçlamalarını yineledi. (Çoğu anket, Sanders'ın kafa kafaya giden yarışta başkanı az bir farkla yendiğini gösteriyor.)

Bannon, Demokrat Parti Ulusal Kongresi'nin çoğunluğun sağlanamadığı bir kongrede Sanders'ı saf dışı edeceğini öne sürerek milyarder Michael Bloomberg'in servetini "müesses nizamın" adaylarından birini desteklemek ve "Bernie'den adaylığı tekrar çalmaya çalışmak" için kullanacağını iddia etti.

Bannon, "Bu yüzden birçok Bernie destekçisinin günün sonunda Trump'a geleceğini düşünüyorum" dedi.

Bannon ayrıca Hillary Clinton'ın veya eski first lady Michelle Obama'nın da son anda aday olabileceğini öne sürdü.

Bence kongreye gidip çaresiz kalırlarsa ve Bernie, Donald Trump'ın çok gerisinde kalırsa, Obamalar ve Clintonlar Trump'ı yenmek için bir alternatif arayacak.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kaldırarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU