Dr. Jekyll ve Mr. Hyde filmi için Joaquin Phoenix’in adı geçiyor

Yeni projeyle karanlık karaktere orijinal bir bakış getirilmesi hedefleniyor

Hollywood’un klasik canavarları için ortak bir evren kurma planları umduğu gibi gitmeyen Universal, canavar filmlerinin yeniden çevrimleri için farklı bir yol izlemeye karar verdi.

Stüdyonun ikonik korku projelerinin son örneği Görünmez Adam (The Invisible Man) şu sıralar sinemalarda. Yönetmenliğini Leigh Whannell’ın üstlendiği filmin olumlu eleştiriler almasının ardından Universal’ın gelecek projesinin bir Dr. Jeykll ve Mr. Hyde filmi olabileceği belirtiliyor.

We Got This Covered’ın kendi kaynaklarına dayandırdığı habere göre Universal, Robert Louis Stevenson’ın klasik romanı The Strange Case of Dr. Jekyll and Mr. Hyde’ın yeni bir adaptasyonu üzerinde çalışıyor. Dahası, filme başrol için Joker performansıyla Oscar kazanan Joaquin Phoenix düşünülüyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Jekyll/Hyde daha önce 2017 yapımı Mumya’da (The Mummy) Russell Crowe’un performasıyla karşımıza çıkmıştı. Ancak filmin devamı gelmediğinden Crowe’un rolünü devam ettirdiğini de göremeyeceğiz.

Muhtemelen yeni projeyle karanlık karaktere orijinal bir bakış getirilecek.

Şu aşamada Phoenix’e resmi bir teklif gelip gelmediği ya da böyle bir durumda oyuncunun rolü kabul edip etmeyeceği belli değil. Ancak Universal’ın daha önce benzer projeler için yıldız isimlerle anlaştığı biliniyor.

Phoenix’in neden rol için düşünülen ilk kişi olduğunu anlamak güç değil. Bunun gibi bir çift karakter rolünde muhteşem bir performans sergileyebilir.

Oyuncunun bu korku efsanesinin etrafını sarmalayan klişelerden kaçınmanın bir yolunu bulacağı ve role ilginç detaylar katacağı kesin.

 

Independent Türkçe, We Got This Covered

Derleyen: Sezin Bala

DAHA FAZLA HABER OKU