Eren Erdem 9. günde açlık grevini sonlandırdı

Muharrem İnce ve 3 CHP’li vekilin Silivri Cezaevi’nde ziyareti sonrası, eski vekil ve CHP PM üyesi Eren Erdem’in, açlık grevini bıraktığı duyuruldu

Eren Erdem - CHP Parti Meclisi üyesi / Fotoğraf: AA

Eren Erdem'in avukatı Onur Cingil, Muharrem İnce ile CHP’li vekiller Mehmet Ali Çelebi, Ali Mahir Başarır ve Özcan Özel’in bugün Silivri Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumu’nda müvekkilini ziyaret ettiklerini belirtti.

Avukat Cingil, vekillerin ricası ve ısrarının da etkili olduğu ziyaret sırasında, Eren Erdem’in 9. gününe giren açlık grevine şimdilik son verdiğini söyledi.

Erdem’in tahliye talebinin Perşembe günü dosya üzerinden inceleneceği bildirildi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da bugünkü grup toplantısında Eren Erdem'e “Türkiye'nin de, CHP'nin de sana ihtiyacı var, bedenini korumak zorundasın” diyerek, açlık grevini bırakma çağrısı yapmıştı.

Erdem’in bu karar duyurulmadan kısa süre önce retweet ettiği bir tweet dikkat çekti.

"Yaşamak şakaya gelmez, büyük bir ciddiyetle yaşayacaksın bir sincap gibi mesela, yani, yaşamanın dışında ve ötesinde hiçbir şey beklemeden, yani bütün işin gücün yaşamak olacak." / Nâzım Hikmet

29 Haziran 2018'den bu yana tutuklu olan Eski CHP Milletvekili Eren Erdem hakkındaki yargılamaya tepki olarak 28 Ocak'ta açlık grevine başladı. 

Davanın süreci

Erdem hakkında, “üye olmamakla birlikte örgüte yardım etmek”, “göreve ilişkin sırrın açıklanması” ve “gizliliğin ihlali” suçlarından 22 yıla kadar hapis istemiyle 11 Mayıs’ta iddianame hazırlandı. İddianameyi 21 Mayıs’ta kabul eden İstanbul 35. Ağır Ceza Mahkemesi, ilk duruşmanın 19 Eylül’de yapılmasına hükmederek, sanık Eren Erdem hakkında yurt dışına çıkış yasağı koydu. Erdem, aynı gün Almanya’ya gitmek üzere Atatürk Havalimanı’na gelmiş; ancak hakkındaki yurt dışına çıkış yasağı nedeniyle gidişi engellend.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, 35. Ağır Ceza Mahkemesi’nde sanık olarak yargılanan ve ‘kaçma girişiminde bulunduğu’ iddiasıyla havaalanında engellenen Erden Erdem hakkında, ‘kaçma şüphesi’ nedeniyle 28 Haziran’da yakalama kararı talebinde bulundu.
İstanbul 35. Ağır Ceza Mahkemesi, savcılığın talebini kabul ederek Erdem hakkında yakalama kararı çıkardı ve 29 Haziran’da gözaltına alınan Erdem tutuklandı. Eren Erdem hakkında 7 Ocak’ta görülen duruşmada tahliye kararı verildi ancak henüz cezaevinden çıkmadan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı karar itiraz etti. Tahliye kararından 6 saat sonra yapılan itiraz kabul edilince Eren Erdem’in tutukluluğu devam etti. 

DAHA FAZLA HABER OKU