Atina, Türkiye Büyükelçisi’ni çağırdı: Göçmen geçişinden derin endişe duyuyoruz

Türkiye’nin Atina Büyükelçisi Burak Özügergin, Yunanistan Dışişleri Bakanlığına çağrıldı. Yunanistan’ın göçmenlerin geçişlerinin devam etme olasılığından derin endişe duyduğu belirtildi

Türkiye’nin Atina Büyükelçisi Burak Özügergin / Fotoğraf: AA

İdlib’de yaşanan gelişmeler üzerine Türkiye’nin göçmen politikasında yaptığı değişiklik binlerce göçmenle Yunanistan’ı karşı karşıya bıraktı.

Bunun üzerine Yunanistan, Türkiye’nin Atina Büyükelçisi Burak Özügergin, Dışişleri Bakanlığı’na davet etti.

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı’nda Genel Sekreter Themistoklis Demiris ile görüşen Özügergin, İdlib’deki duruma Türkiye’nin uzun zamandır dikkat çektiğini belirterek, "Nitekim son verdiğimiz şehitler ile orada yeni bir safhaya geçildi" dedi.

Türkiye’nin, gelinen noktada, Yunanistan'ın da dahil olduğu NATO’dan kayıtsız şartsız destek beklediğini dile getiren Özügergin, "Böyle bir günde, Yunanistan'ın engellemeleri nedeniyle NATO'da bir destek beyanının bile çıkarılamamış olması bizde infiale yol açtı" ifadesini kullandı.

Türk Büyükelçi ayrıca, Türkiye'nin gayretleri sayesinde Avrupa’da derin bir krizin de engellendiğini hatırlattı.

Demiris ise Türkiye'nin endişelerini anladıklarını ancak mültecilerin geçişlerinden ve bu geçişlerin devam etme olasılığından derin endişe duyduğunu dile getirdi. 

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU