"Bizim bu savaşta ne işimiz var, savunmasız askerimizi Esad'ın karşısına nasıl çıkarırsınız?"

Cumhuriyet gazetesi yazarı Orhan Bursalı, İdlib'de şehit olan askerler ile ilgili "Bir katilin önüne savunmasız asker sürmek!" başlıklı bir yazı kaleme aldı

Fotoğraf: AP

İdlib'de şehit olan 36 askerin ardından Cumhuriyet gazetesi yazarı Orhan Bursalı köşe yazısında Türkiye'nin bölgede attığı adımlara değindi, iktidarın Suriye politikasını eleştirdi. 

Bursalı, "İktidarın hiç hoşlanmadığı ve fakat milletin sorduğu soruyu yineleyelim: Bizim bu savaşta ne işimiz var?" diye sordu. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Türkiye'nin barışı arama seçeneğini hep çöpe attığını öne süren Bursalı yazısında şu soruları yöneltti: 

Askerimizi savaş uçaklarına karşı koruma önleminiz var mı? Yok.

Neden, çünkü izinsiz Suriye hava sahasına uçaklarımız giremiyor.

Peki, Suriye uçaklarının askerimizi vurma olasılığı var mı? Evet.

Çünkü, bir hafta önce de yeni mevziler hazırlayan birliğimize saldırdılar ve 8 askerimizi şehit ettiler mi, evet.

Bir ordu, destek - koruma konusunda son derece zayıf ve sadece kara desteğiyle mümkün olduğu koşullarda askerini savaş bölgesine sürer mi? Ben asker, komutan değilim, ama sıradan yurttaş olarak yanıtım hayır. Milletin emanet gençlerin canlarını öncelikle korumak ordunun görevi değil mi?

Türk askerinin, Türkiye'nin katil olarak nitelendirdiği Esad'ın önüne sürüldüğünü yazan Cumhuriyet yazarı şöyle devam etti: 

Mesele askerlerimizi şehit edenleri mi savunuyorsunuz pespayeliği değil, savunmasız askerimizi, durmadan katil cani diye bağırıp çağırdığınız Esad’ın karşısına nasıl çıkarırsınız sorusudur.

Saray mı, Savunma Bakanı mı, Genel Kurmay Başkanı mı, oradaki komutan mı, kimse, bu durumu açıklamalıdır. Millet bu soruyu hep soracaktır.

 

Independent Türkçe, Cumhuriyet

DAHA FAZLA HABER OKU