Salih Müslim: ABD'yi bölgeye biz getirmedik

PYD Dış İlişkiler Sorumlusu Salih Müslim IŞİD'le mücadelede ABD ile çalıştıklarını ama bu durumun geçici olduğunu söyledi

Fotoğraf: AA

Salih Müslim Demokratik Toplum Hareketi (TEV-DEM) öncülüğünde Rojava ile Suriyeli aydın ve siyasetçilerin katılımıyla Kamışlı’nın Amude ilçesinde düzenlenen “Özgür Toplum ve Demokratik Suriye’ye Doğru” konferansına katıldı.

Konferansta bir konuşma yapan PYD’nin Dış İlişkiler Sorumlusu Müslim sırtlarını ABD’ye değil, bölge halklarına dayadıklarını belirterek, şunları söyledi:

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Bağımsız bir güce sahibiz"

“Amacımız, Suriye’nin demokratik ve merkeziyetçilikten uzak olmasıdır. Yabancı güçlerin içinde olmasını istemiyoruz. Toplumun çıkarları doğrultusunda ABD ile ilişkilere sahibiz. ABD’yi bu bölgeye biz getirmedik. Bağımsız bir güce sahibiz. Kendimizi savunabiliriz. Sırtını ABD’ye dayayan biz değildik. Kendilerine muhalefet adı verenler her gün ABD’nin gelmesini istiyorlardı. Amaçları da Şam idi. Ancak ABD böyle yapmadı ve yapmazdı. Neticede ABD buraya geldi. Şu anda ABD ile birlikte IŞİD’le ve terörle mücadele ediyoruz. Bu da geçici bir durumdur.”

TEV-DEM Diplomasi Komitesi Sorumlusu Aldar Halil de dün aynı konferansta Rojava’da "Türk devletinin gözetiminde bir güvenli bölgenin bölgede güvensizlik anlamına geleceğini" savunarak, “Eğer güvenli bölge Türkiye gözetiminde oluşturulacaksa, bu bölge için birçok tehlikeyi beraberinde getirecek” demişti.

DAHA FAZLA HABER OKU