Selena Gomez, Bella Hadid ve diğer ünlüler koronavirüs hakkında neler söyledi?

Virüs yayılmaya devam ederken ünlüler de güvenlik tavsiyeleri ve korkutucu selfieler paylaşıyor

Bella Hadid, Milano'dan Paris'e geçerken uçakta fotoğrafını paylaştı (Bella Hadid/Instagram)

Sarah Young - Olivia Petter

Uzun mesafeli zorlu uçuşlara gidecek ünlülerin yanına almasını bekleyeceğiniz lüks eşyalar, tasarım ürünü valizler ve lüks pijamalardır.

Ancak koronavirüsün patlak vermesinin ardından ünlüler, seyahatlerinde sıradışı bir elzem ürün taşırken görülüyor: Yüz maskesi.

Birinci sınıf uçuş esnasında ünlülerin talep edeceğini sandığınız ücretsiz şampanya ve havyarın aksine, iş için dünyanın dört bir yanına giden yıldızlar, bazı yerleşim bölgeleri karantinaya alınan Fransa ve İtalya gibi ülkelere giderken havalı görünmektense sağlıklı kalmakla daha çok ilgileniyor gibi görünüyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sosyal medya çağında virüsün yayılmasını dair söylentiler epey yaygın. Birçok kişi tanınmış ünlüleri korkuyu yaymakla suçlasa da endişe etmek için bazı sebepler mevcut.

Salı günü Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC) ABD'lileri grip benzeri virüse hazırlanmaları için uyardı. Avustralya Başbakanı Scott Morrison ise, "Dünyanın yakın bir zamanda salgın hastalık safhasına gireceği konusunda her türlü gösterge mevcut" dedi.

Dünya genelinde şu ana kadar 2 bin 800'den fazla kişi koronavirüs sebebiyle hayatını kaybederken virüs 82 binden fazla kişiye bulaştı.

Virüs dünyanın dört bir yanına yayılmaya devam ederken ünlüler, kendilerini seyahat esnasında virüsten nasıl koruduklarını paylaşmak için selfie sanatı yoluyla sosyal medyayı kullandı.

Gwyneth Paltrow'un Salgın (Contagion) göndermesinden Bella Hadid'in Moda Haftası yüz maskesine kadar, işte tüm ünlülerin sosyal medyada salgına gösterdiği tepkiler.

Naomi Campbell

Britanyalı model perşembe günü pembe lastik eldiven giydiği bir fotoğrafını paylaştı ve 8,5 milyon takipçisine “güvende olmalarını” söyledi.

Campbell ayrıca bir eldiven emojisiyle birlikte, “Eldivenlerinizi unutmayın” diye yazdı.

Fotoğrafta modelin gri bir balıkçı yaka üst giydiği ve altın bir saat taktığı görülebiliyor.

Gwyneth Paltrow

gwyneth.jpg
Gwyneth Paltrow / Instagram

 

Gwyneth Paltrow çarşamba günü Moda Haftası için Paris'e uçarken taktığı yüksek korumalı maskesiyle selfie paylaştı.

Oyuncu fotoğrafta ağzını ve burnunu kapatan siyah maskesiyle uçakta otururken görülüyor.

Fotoğrafın altına yazdığı yazıda Paltrow, kendisinin de rol aldığı, ölümcül bir virüsün dünyaya yayılmasını anlatan 2011 yapımı film Salgın'a gönderme yaptı.

Paltrow, "Paris yolundayım. Paranoyak mıyım? İhtiyatlı mıyım? Paniklemiş bir halde miyim? Sakin miyim? Salgın mı? Propaganda mı? Paltrow hayatına devam edecek ve uçakta bu şeyi takarak uyuyacak" diye yazdı.

Ben zaten bu filmde oynadım. Kendinize dikkat edin. El sıkışmayın. Ellerinizi sık sık yıkayın.

Kate Hudson

Koronavirüsün hızla yayıldığı korkusuyla Kate Hudson da bu hafta Instagram hesabında benzer bir selfie paylaştı.

"Seyahat. 2020" yazan ve hasta surat emojisi koyan Hudson, fotoğrafta tek kullanımlık bir cerrahi maske takarken görülüyor.

Takipçileri, oyuncunun doğru tür yüz maskesi kullanmıyor olabileceğe dikkat çekti. Bir kişi şunları söyledi:

Korona hakkında endişeleniyorsanız... Sadece N95 tipi maske sizi koruyacaktır. Şu an taktığınız pek işe yaramıyor, söyleyeyim dedim.

Tavsiyeler Hudson'ı, Paltrow'un gönderisine bir yorum yazmaya itti:

En azından sen doğru maskeye sahipsin!!!

Hudson, göz deviren emoji bir emoji de ekledi.

Bella Hadid

Süper model Bella Hadid, pazartesi günü 28,8 milyon takipçisiyle uçakla Moda Haftası'na giderken maske taktığı selfieyi paylaştı.

Koronavirüs salgınının İtalya'nın bazı bölgelerini etkilemesinin ardından Milano'dan Paris'e uçan model, sağlığını ilk sıraya koydu.

23 yaşındaki model ayrıca ağzını ve burnunu kapatan maskeyle uçakta otururken görüldüğü videoyu Instagram hikayesinde paylaştı. Hadid videonun altına, "Bir sonraki şehir, haydi gidelim" yazdı.

Selena Gomez
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Momma and I being tourists. We take great pictures. OH and we went to CrimeCon! Love you Chicago and the bean.

Selena Gomez (@selenagomez)'in paylaştığı bir gönderi ()


Selena Gomez çarşamba günü, annesi Mandy Teefey'yle birlikte Illinois, Chicago'ya yaptığı yolculuğu göstermek için bir dizi fotoğraf paylaştı.

Şarkıcı, gezinin 5 fotoğrafından oluşan galerinin altına şunları yazdı:

Annem ve ben turist olduk. Harika fotoğraflar çekiyoruz. Ah, bir de, CrimeCon'a gittik! Seni seviyorum Chicago ve Bean.

Paylaştığı son fotoğrafta Gomez, Chicago'nun O'Hare Havaalanı'nda mavi bir ceket ve yüz maskesiyle beklerken görülüyor.

Eva Longoria

Hafta içinde Desperate Housewives'ın yıldızı Eva Longoria, son günlerde İtalya'ya yaptığı seyahatlerle ilgili mesajlar almasının ardından 7,7 milyon takipçisini rahatlatmak için Instagram sayfasında bir video paylaştı.

Longoria videoda, "İtalya'daki bu küçük kasabada çekim yapıyorum. Kuzeye hiç yakın değilim. Endişeleriniz için teşekkür ederim" dedi.

Herkes beni arayıp mesaj atıyor ve İtalya'nın kuzeyindeki koronavirüsten bahsediyor. Gerçekten üzücü ama biz epey uzağız.

Longoria, önceki gönderilerinden birinde, bir hafta boyunca İtalya'da olacağını söylemişti.

Stormzy

İngiliz yıldız Stormzy, koronavirüsün yayılmasıyla "Heavy Is The Head" dünya turnesinin Asya ayağını yakın zamanda ertelemek zorunda kalmıştı.

Grime türü müzik yapan sanatçı Twitter'a şunları yazdı:

#HITH dünya turnesini Asya'ya taşımayı ve tüm biletleri satılan destansı gösterileri sahnelemeyi dört gözle bekliyordum ancak koronavirüsün yarattığı sağlık ve seyahat endişeleri nedeniyle maalesef turnenin bu ayağını başka bir tarihe ertelemek zorundayım.

Stormzy o günden sonra sosyal medya hesaplarını sildi.

Brody Jenner

Geçen hafta reality şov yıldızı Brody Jenner, boş görünen uçakla Tayvan'a giderken yüz maskesi taktığı selfieyi Instagram'da paylaştı.

Jenner, bir arkadaşının düğünü için Bali'ye seyahat ediyordu ve dönüş yolunda eski sevgilisi Kaitlynn Carter'la karşılaştı.

Carter daha sonra Instagram hikayesinde, uçakta Jenner'la maske takmış halde yan yana oturduğu videoyu paylaştı. Carter burnunu ve ağzını kapatan tek kullanımlık maskeyle oturuyordu, Jenner'sa nefes filtreli bir yüz maskesi takıyordu.

Carter kamerayı Jenner'a doğru çevirirken, "Peki, birimiz koronavirüsten kurtulacak ve dandik maskemle bu muhtemelen ben değilim" dedi.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: Ata Türkoğlu

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU