Papa'dan Arap Yarımadası’na tarihi ziyaret

Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis Birleşik Arap Emirlikleri'ne giderek Arap Yarımadası’nı ziyaret eden ilk papa oldu

Papa Franciscus, BAE Başkan Yardımcısı ve Dubai Şeyhi Muhammed bin Raşid el-Makdum ve El-Ezher Şeyhi Dr. Ahmed Tayyib ile bir arada

Papa Francis Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında Veliaht Prens Şeyh Muhammed bin Zayid ile bir araya gelerek dinler arası diyalog konferansına katıldı.
 

 

Sözlerine " Es selamü aleyküm" diyerek başlayan Papa "Kardeşlik, Tanrı'nın yaratma planında yer alan bir meslek olarak ortak bir insanlık değeridir" dedi.

Papa ile El-Ezher Şeyhi Dr. Ahmed Tayyib ile bir araya geldiklerinde birbirlerini öpmeleri dikkat çekti. 

 

 

130 bin Hristiyan’a ayin yapacak

Papa’nın Abu Dabi’nin en büyük stadyumunda 130 bin civarında Hristiyan’ın katılması beklenen bir ayin düzenlemesi öngörülüyor. 

“İnsani kardeşlik” belgesi imzalandı

Ziyaret sırasında Vatikan ile El-Ezher Kurumu aşırılıkla mücadele için "İnsani Kardeşlik" belgesi imzaladı. 

 

 

BAE resmi haber ajansı WAM'ın haberine göre, El-Ezher Kurumu Şeyhi Ahmed et-Tayyib ile Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Francis Abu Dabi'de aşırılıkla mücadele için "İnsani Kardeşlik" belgesi imzaladı.

Dini ve ahlaki sorumluluğa dayanan iş birliği ve diyalog kültürünün benimsendiği kaydedilen belgede, dünya liderleri, uluslararası politika yapıcıları ve ekonomi dünyasının "hoşgörü, birlikte yaşama ve barış kültürünü yaymak, dünyadaki mevcut savaşları, çatışmaları, kültürel ve ahlaki çöküşü durdurmak" için çalışması istendi.

Belgede ayrıca dini ve milliyetçi aşırıcılık ile teröre karşı uyarıda bulunuldu. 

Kardeşlik mesajları verdi

Öte yandan Papa Francis, ziyaretinin hemen öncesinde Twitter’dan paylaşım yaparak şu ifadeleri kullanmıştı:

“Kardeş gibi gördüğüm Birleşik Arap Emirlikleri’ne gidiyorum. Birlikte diyalog sayfası yazalım diye ve barış yolunda birlikte yürüyelim diye…”

Yemen’de savaşı sonlandırmanın zorunluluğuna vurgu yapan Papa açlıktan dolayı acı çeken milyonlarca insana yardım ulaştırılması gerektiğini hatırlatarak, “Bu çocukların, anne ve babalarının feryatları Tanrı’ya ulaşıyor. Herkesi, ölümün eşiğinde olan Yemen’deki kardeşlerimiz için duaya davet ediyorum” demişti. 

 

DAHA FAZLA HABER OKU