Filmlerdeki kötü karakterlerin neden asla iPhone kullanmadığı belli oldu

Bıçaklar Çekildi’nin yönetmeni detayı ağzından kaçırdı

Bıçaklar Çekildi, Türkiye'de ocakta gösterime girmişti (IMDB)

Yönetmen Rian Johnson, Apple’ın, ürünlerinin filmlerde kullanımıyla ilgili koyduğu bir kuralı paylaştı.

Geçenlerde gösterime giren “katil kim” komedisi Bıçaklar Çekildi’deki (Knives Out) bir sahneyi tartışan Johnson, gözlerden kaçmış olabilecek bir detaydan bahsetti.
 


Filmdeki sahnelerin incelendiği videonun 2,52’inci dakikasında yönetmen sözlerine, “Bunu söylemeli miyim emin değilim, haha! ... Çok ilginç bir şey” diye başlıyor ve ekliyor:

Apple filmlerde iPhone kullanmamıza izin veriyor ama (bu gizem filmi izlerken çok önemlidir) kötü adamların kamera karşısında iPhone kullanmasına izin verilmiyor.

Johnson sözlerine şöyle devam ediyor:

Filmlerinde bir yere kadar kimliği gizli kalması gereken kötü karakterler olan her yapımcı şu an muhtemelen beni öldürmek istiyor.

Öte yandan NME’nin aktardığına göre Apple, yönetmenin açıklamasına yanıt vermedi.

Gösterime kasımda (Türkiye'de ocakta) giren Bıçaklar Çekildi, coşkulu yorumlar almıştı. NME’den Olly Richards, “nefis, çok zekice kurgulanmış saf eğlence” diye nitelediği filme 4 yıldız vermişti.

Daniel Craig’in canlandırdığı Güneyli dedektif Benoit Blanc’ın devralacağı yeni bir vakaya odaklanacak devam filmine geçen onay gelmiştii. Yapımcı Ram Bergman, “Daniel bu işi yaparken çok eğlendi ve daha fazlasını yapmak istiyor” demişti.

NME

 

Independent Türkçe için çeviren: Şafak Küçüksezer

 

DAHA FAZLA HABER OKU