İstanbul'da gece vapur seferleri başlıyor, ilk sefer cuma günü

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Twitter hesabından Kadıköy, Karaköy, Beşiktaş ve Üsküdar'dan cuma ve cumartesi geceleri sefer başlayacağını duyurdu

Fotoğraf: İBB Basın Birimi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Twitter hesabından İstanbul'da gece vapur seferlerinin başladığını duyurdu. 
 


Şehir Hatları vapurları, cuma ve cumartesi geceleri, Kadıköy-Karaköy-Beşiktaş ve Beşiktaş-Üsküdar arasında yolcu taşıyacak. İlk gece seferi, 28 Şubat'ta yapılacak.

Yolculara kesintisiz ulaşım hizmeti vermeyi amaçlayan yeni uygulamaya göre, Kadıköy, Karaköy, Beşiktaş ve Üsküdar iskelelerinden cuma ve cumartesi geceleri seferler gerçekleştirilecek.

Cuma ve cumartesi geceleri Kadıköy'den Karaköy ve Beşiktaş'a seferler 01.30'da, Karaköy'den Beşiktaş ve Kadıköy'e seferler 01.50'de, Beşiktaş-Üsküdar ve Üsküdar-Beşiktaş seferleri ise 00.00'da başlayacak. Seferleri, sabaha kadar sürecek.

Detaylı gece seferleri ve saatlerine Şehir Hatlarının internet sitesinden ulaşılabilecek.

Böylece metrobüs, otobüs ve metronun ardından deniz ulaşımına da gece seferi konuldu.

İmamoğlu'ndan Kanal İstanbul çıkışı: Konut yapmak için kanal gerekmez

İBB Başkanı İmamoğlu Kanal İstanbul çerçevesinde yapılan tartışmalara da değindi.

Bahçelievler Belediye Başkanı Hakan Bahadır’la bir araya gelen İmamoğlu, gazetecilerin “Cumhurbaşkanı grup toplantısında, ‘Kanal İstanbul aynı zamanda kentsel dönüşümdür’ dedi. Siz, Kanal İstanbul’u bir kentsel dönüşüm projesi olarak değerlendiriyor musunuz?” sorusuna şu yanıtı verdi:

Ben, değerlendirmediğimi söyledim zaten. Değerlendirmiyorum. Bir kentsel dönüşüm değildir. Bizim ne zaman depremle karşılaşacağımız belli değil. Farklı çözümleri konuşmamız lazım. İstanbul’da 1 milyon 300 bin konut stoku fazlası var. Bizim yeni bir alan üretmeye, 1 milyon daha nüfus yaratmaya değil, şu an mevcut olanı koordine etmeye ihtiyacımız var.


"Deprem olduğunda bu şehirde banka da kalmaz, fabrika da"

Sağlam olmadığı tespit edilerek boşaltılması gereken binaları hatırlatan Ekrem İmamoğlu, Bahçelievler örneğini verdi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın İstanbul'daki toplantısına da değinen İBB Başkanı, tüm kesimlerin el ele vererek kentteki yapı stokunun güçlendirilmesi gerektiğini ifade etti: 

Kentsel dönüşümün birinci ayağı; beraber hareket etmek. İkinci ayağı; bu şehrin iyi durumda olmayan yapı stokunu tespit edebilmek. Tespit ettikten sonra bu işte her türlü imkanı kullanmak. Nedir bu? Bazen güçlendirmektir, bazen kentsel dönüşümdür, bazen bir plan bütünlüğü yaratıp ortak çözümler bulmaktır ilçe belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi ile. Bazen işin içine Bakanlığı katarsınız. Daha büyük bir kapsamda çözüm üretirsiniz. Milli bir meseledir. Ortak komisyon ya da konsey… Önerimizin karşılık bulması değerliydi. Sayın Bakan bununla ilgili adım attı. Genişlemeli. Tekrar söylüyorum; deprem sorununu çözebilmek, bu şehrin yapı stokunu güçlendirebilmek ne tek başına bir hükümetin işi, ne de tek başına bir belediyenin işidir. Tüm alanlarıyla; bankacılık sektörü de işin içinde olacak, ucuz para bulacak, bazen sıfır faiz bulacak. İş dünyası da işin içinde olacak. Sanayi dünyası da işin içinde olacak. Çünkü, Allah korusun deprem olduğunda bu şehirde, bu ülkede banka da kalmaz fabrika da kalmaz, iş de kalmaz. Bütün bunların çözümü, hepimizin elinde. Bu bütünlük sağlandığı takdirde; çözüm yakındır. Onun kol kola yürüyüşünü yapıyoruz. Umarım başarıya ulaşır.

"Şu an 750 bine yakın, 1999 öncesi bina var"

İstanbul'da 1999 öncesi inşa edilen 750 bine yakın konut olduğunu belirten İmamoğlu, önce bu konutları güçlendirme yoluna gideceklerini, güçlendirmenin çözüm olmadığı binaları ise yıkacaklarını anlattı. 

İBB Başkanı sözlerini şöyle sürdürdü:

İmamoğlu, "Geçen gün, konut sektörünün temsilcileriyle beraberdik. Ben söylemiyorum, onlar söylüyorlar. Şu anda anahtar teslimi bekleyen, iskanı alınmış yeni konut sayısı, 700 bin. Şu an adresi boş, ama ikinci el ama sıfır ama iskanı alınmamış, -biz demiyoruz, Nüfus İşleri Müdürlüğü’ndeki rapor söylüyor- 1 milyon 300 bin konut stok fazlası var. Dolayısıyla bizim yeni bir alan üretmeye, 1 milyon daha nüfus yaratmaya değil, şu an mevcut olanı koordine etmeye ihtiyacımız var" ifadelerini kullandı.

Bahçelievler Belediye Başkanı Hakan Bahadır da “Belki kuzeye kaydırmak bir şeydir. Deprem hattından uzaklaştırıp, -Cumhurbaşkanı’mızın kastettiği o- güneyde deprem hattımız biliyorsunuz, kuzeye kaydırmak… Orada, Kanal İstanbul’un kenarında değil ama uzağında bir şehrin faydalı olacağını düşünüyorum” dedi.

"Bu şehrin 1 milyon 300 bin konutu müşteri bekliyor"

Bunun üzerine sözü tekrar alan Ekrem İmamoğlu, “Bu, başka bir tartışma konusu. Başkan’ımla bunu uzun uzun konuşuruz. Ama bu alana girersek, çıkamayız işin içinden. Çünkü, bu şehrin, tekrar söylüyorum, yapılmış 1 milyon 300 bin konutu, anahtarı üzerinde müşteri bekliyor. Böyle güçlü bir yapı stoku varken, ‘Bu şehre ben, 1 milyon nüfusluk daha ya da 1,5 milyonluk nüfusluk daha konut yapıyorum’ demek, çözüm aramak anlamına gelmez. Konut yapmak için, kanal yapmayı da gerektirmez” ifadelerini kullandı.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU