Bireysel silahlanmaya karşı mücadelesiyle tanınan iş kadını Nazire Dedeman kalbine yenik düştü

Umut Vakfı'ndan yapılan açıklamada, Nazire Dedeman Çağatay'ın geçirdiği açık kalp ameliyatı sonrası yaşanan komplikasyon nedeniyle hayatını kaybettiği belirtildi

Nazire Dedeman Çağatay - Umut Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı

UMUT Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Nazire Dedeman Çağatay yaşamını yitirdi.

Açıklama Umut Vakfı'ndan yapıldı. Nazire Dedeman Çağatay'ın dün geçirdiği açık kalp ameliyatı sonrası yaşanan komplikasyon sonucu tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybettiği belirtildi. 

Nazire Dedeman 17 yaşındayken bir arkadaşının evinde ölü bulunan oğlu Umut Önal’ın şaibeli bulduğu ölümünü aydınlatmak için verdiği adalet mücadelesi ile tanınıyordu.

Dedeman'ın cenazesinin yarın (6 Şubat 2019) Tarabya Ferahevler Dedeman Camii'nde kılınacak öğlen namazından sonra Perşembe günü  ikindi namazını müteakip Ankara Cebeci Asri mezarlığı aile kabristanında toprağa verileceği kaydedildi.

Nazire Dedeman Çağatay kimdir?

Kayserili bir ailenin ortanca ve tek kız çocuğu olarak 1949 yılında Ankara'da doğan Nazire Dedeman Çağatay, TED Ankara Koleji'nden mezun oldu.

Babası Mehmet Kemal Dedeman'ın kurduğu Dedeman Holding topluluğunun yönetiminde çeşitli görevler üstlendi.

2014 yılına kadar Holding'in Yönetim Kurulu Başkan Vekili görevini yürüttü.

2014 yılında bu görevinden ayrılarak 3DE3 Gayrimenkul Turizm ve Yönetim A.Ş.'yi kurdu ve Yönetim Kurulu Başkanı olarak görevini sürdürüyordu.

28 Eylül 1993 yılında oğlu Umut'u kaybetmesinden sonra Nazire Dedeman Çağatay, oğlunun anısını yaşatmak ve başkalarının da "bireysel silahlarla işlenen" acıları yaşamaması için Umut Onurlu Önderler Yetiştirme Vakfı'nı kurdu.

DAHA FAZLA HABER OKU