Obama döneminde terörist kayıtlarını zorla sildiğini iddia eden ifşacı ölü bulundu

66 yaşındaki ifşacının "görünüşe göre tek el silah ateşiyle kendini yaraladığı" belirtiliyor

Haney kitabının tanıtımı için çok sayıda TV röportajı vermişti (Fox News)

Barack Obama yönetiminin İslamcı terörle mücadeledeki strateji yaklaşımını yüksek sesle eleştiren bir İç Güvenlik Bakanlığı (DHS) ifşacısı ölü bulundu.

Yerel yetkililer, Philip Haney'in cansız bedeninin Kaliforniya eyaletindeki Sacramento kentinin yaklaşık 64 kilometre doğusunda bulunduğunu söyledi.

Amador Bölgesi Şerif Ofisi, 66 yaşındaki kişinin "görünüşe bakılırsa tek el silah ateşiyle kendini vurduğunu" belirtti.

Şüpheli ölüm olaylarını araştırmakla da görevli şerif Martin A. Ryan'dan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

21 Şubat 2020'de saat 10-12 sularında, polisler ve dedektifler, silahla yaralanmış bir erkek olduğu ihbarını değerlendirmek üzere Plymouth'da 124. ve 16. Karayolu bölgesindeki olay yerine gitti (...) Vardıklarında, tek el silah ateşiyle kendini yaraladığı izlenimi uyandıran 66 yaşındaki Philip Haney'yi ölü halde bulup kimliğini tespit ettiler (...) Haney ve aracının yanında bir ateşli silah bulundu. Bu soruşturma aktif halde devam ediyor. Şu an daha fazla ayrıntı verilmeyecektir.

The Washington Examiner'ın haberine göre Haney, DHS'ye geri dönüp dönemeyeceği konusunda yakın zamanda bu bakanlıktaki yetkililerle temasa geçmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Haney, 2016'da Senato Yargı Komitesi önünde ifade vermiş ve Obama döneminde DHS'nin kendisine İslamcı terör gruplarının tanınmış ortakları hakkında yüzlerce dosyayı silmesini emrettiğini ileri sürmüştü.

İfşacı, bu dosyalardan bazıları silinmemiş olsaydı ABD'de birçok saldırının önlenebileceğini iddia etmişti. Haney, 2015'te emekli olmuştu.

Haney, "See Something, Say Nothing: A Homeland Security Officer Exposes the Government's Submission to Jihad" (Bir Şey Gör, Hiçbir Şey Söyleme: Bir İç Güvenlik Memuru, Yönetimin Cihada Boyun Eğişini İfşa Ediyor) adlı kitabının devamını yayımlamayı planlıyordu.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU