Yusuf Kaplan'dan koronavirüs yorumu: Azmanlaşmış insan kendi sonunu hazırlıyor

Koronavirüsü yazan Yeni Şafak yazarı, "İnsanlığı yok edecek virüslerin zuhûr etmesinin hiç de hayal olmadığını gösteriyor yaşadıklarımız" ifadelerini kullandı

Fotoğraf: AA

Yenişafak yazarı Yusuf Kaplan, bugünkü köşe yazısında Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve tüm dünyada paniğe neden olan yeni tip koronavirüse değindi.

Dünyadaki panik havasının yatışmadığını yazan Kaplan, "Ülkemizde ise, birileri, ülkeyi kaosa sürüklemek için hükümetin hata yapmasını bekliyor" dedi.

Hükümetin süretli hareket etmesi gerektiğini ifade eden Kaplan'ın "Virüs dalgası: Ruhsuzlaşan insanın sürüklendiği çöl..." başlıklı yazısındaki ilgili kısım şöyle:

Oysa tam tersi olması gerekmez mi: İnsanın dünyası genişledikçe, ufkunun da genişlemesi gerekirdi, değil mi? Büyük bir paradoks bu. Neden peki?

Aslında bu paradoks, insanın durumu’nu anlamamızı kolaylaştırabilir.

İnsanın dünyası genişliyor diyoruz da, insanın bir dünyası var mı acaba, diye hiç soruyor muyuz?

Dünyasız insan, insansız dünya.

Dünya nüfusu ulaşabileceği zirve noktaya ulaştı, 8 milyarı aştı; ama dünya insansızlaşıyor hızla; makinalaşıyor, ruhsuzlaşıyor...

Korona virüsü, insansız, ruhsuz dünyanın gidebileceği yer konusunda ürpertici bir işaret fişeği işlevi görüyor!

Sınırlar ortadan kalktı ama insan hem ruhsuzlaştı hem de azmanlaştı! Tanrılaşacak kadar gemi azıya aldı!

Bir virüs, küre ölçeğinde hızla yayılma imkânlarına kavuştu. İnsanlığı yok edecek virüslerin zuhûr etmesinin hiç de hayal olmadığını gösteriyor yaşadıklarımız.

Bunları konuşuyoruz da, insanlığın bir düğmeye basarak bütün insanlığı yok edecek silahları nasıl icat ettiğini, bu yüksek teknolojiye dayalı silahları icat eden insanın aslında insanlık düşmanı bir canavar olduğunu ne zaman konulacağız acaba?

 

Yeni Şafak, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU