Ara Güler belgeselinin prömiyeri Tahran'da yapıldı

"Ara Güler Universal" projesi kapsamındaki "Kayıp Tarihin Anısı" sergisine İranlı sanatseverler ve fotoğraf sanatçıları yoğun ilgi gösterdi

Tahran'da Ara Güler'in eserleri için hazırlanan "Ara Güler Universal" projesi kapsamındaki "Kayıp Tarihin Anısı" sergisi açıldı / Fotoğraf: AA

Gazeteci ve foto muhabiri Coşkun Aral'ın "Bu Dünya Böyle Dünya" belgeselenin ilk gösterimi İran'ın başkenti Tahran'da yapıldı.

Belgesel, Ara Güler'in belgelediği anları ve kendi dünyasından renkli anıları işliyor. 

Coşkun Aral'ın, Gürel için "40 yılı aşkın dostluklarının anısına" diyerek hazırladığı belgeselin prömiyeri Tahran'daki Nabshi Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Güler'in eserleri için hazırlanan "Ara Güler Universal" projesinin, "Kayıp Tarihin Anısı" sergisi de açıldı.

Sergiye sanatseverler ve İranlı fotoğraf sanatçıları ilgi gösterdi.  
 


Adını iki fotoğrafçının 1986'da birlikte açtıkları "Bu Dünya Böyle Dünya" adlı sergiden alan belgeselin yapımcılığını Müge Aral üstlendi.

Belgeselde Ara Güler’in ağzından, kendi hikayesi anlatılıyor

Belgeselde Ara Güler, belgelediği anları ve kendi dünyasından renkli anıları işliyor.

Güler, ülke tarihindeki dönüm noktalarıyla kesişen aile hikayesini, çocukluğundan başlayarak anlatıyor. Güler'in sanat, bilim ve kültür alanlarında dünyanın kaderini belirleyen kişilerle kurduğu dostluklar ve onların hayatlarından kısa kesitlere de yer verilen belgeselde, Ara Güler'in ağzından kendi kariyerinin de dönüm noktaları izleyiciyle buluşuyor.

Belgeselde Ara Güler, hem hayatın anlamını sorguluyor hem de gençliğinin ilk heyecanlarını anlatıyor.

Coşkun Aral belgeselin ilk gösteriminin gelen talep ile Tahran'da gerçekleştirildiğini, istek oluşması durumunda Türkiye ve diğer ülkelerde de izleyiciyle buluşacağını söyledi. 

DAHA FAZLA HABER OKU