Aile Bakanlığı'ndan 'Atakan Kayalar' uyarısı

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Münferit birkaç video üzerinden yapılan beyanların menfi etkileri olacaktır" denildi. Bakanlık ayrıca sosyal medyadaki tehdit mesajlarına tepki gösterdi

Fotoğraf: AA

5 ayda 250 kitap okuduğunu söyleyen, felsefe konularına yaklaşımı ve konuşması nedeniyle bir anda Türkiye’nin gündemine oturan 10 yaşındaki Atakan Kayalar hakkında bakanlıktan açıklama geldi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, uzmanlar ve çocuğun ailesiyle görüşüldüğü ve rehberlik hizmeti sağlanmaya başlandığı bildirildi.

"Menfi etkileri olur"

"Her çocuğun pedagojik gelişim hızının ve düzeyinin farklı olabileceğini unutmadan, çocuklarımızın üstün yararını ve haklarını gözetmeliyiz" diyen bakanlık, bütüncül değerlendirme yapılmadan birkaç video üzerinden Atakan’a dair beyanların menfi etkileri olacağı uyarısında bulundu:

"Çocuklarımızın potansiyelleri, yetenekleri ve davranış biçimleri konunun uzmanları tarafından çok boyutlu ve kapsamlı bir şekilde değerlendirilmelidir. Ancak doğru destek ve yönlendirme ile çocuklarımızın sağlıklı gelişimini sağlamak mümkün olduğundan, bütüncül değerlendirme yapılmadan münferit birkaç video üzerinden çocuğumuza dair beyanların menfi etkileri olacaktır"

Bakanlık ayrıca Atakan’ın sosyal medya üzerinden saldırı ve tehdide maruz kalmasının ailesini derinden üzdüğünü ve kaygıları artırdığını vurguladı.

Çocukların herkesin ortak sorumluluğunda olduğunun altını çizen Aile Bakanlığı, “Çocuk ve aile ile ilgili çalışmaların sağlıklı yürütülebilmesi için basın kuruluşlarımızın ve sosyal medya kullanıcılarının hassasiyetini beklemekteyiz” diyerek medyayı duyarlı olmaya davet etti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU