KKTC ilk yerli elektrikli otomobili ‘Günsel’i tanıttı

Kuzey Kıbrıs’taki Yakın Doğu Üniversitesi’nde geliştirilen ‘Günsel' 2021’de seri üretime geçecek

Fotoğraf: İHA

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) ilk yerli otomobili Günsel Oto B9'u Girne’de tanıttı.

Tanıtıma Başbakan Ersin Tatar, Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Kudret Özersay, Ekonomi ve Enerji Bakanı Hasan Taçoy, Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri, İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars, KKTC 3'üncü Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile çok sayıda davetli katıldı.

Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Ar-Ge ekipleri ile Otomotiv Mühendisliği Bölümü tarafından, 2016'de prototip üretimi tamamlanan "GÜNSEL"in ilk modeli "B9" ile ikinci modeli SUV tipi "J9"un teknik özelleri anlatıldı

‘Günsel’in tanıtım toplantısında konuşan KKTC Başbakanı Ersin Tatar,  "KKTC adına sevindirici bir olaya tanıklık ediyoruz ve bu güzelliği ortaya koyanları tebrik etmek istiyorum." dedi.

 

Günsel1.jpg
Fotoğraf: AA

 

"Ortaya konulan çabayı görmekten mutluluk duyuyoruz"

Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri, YDÜ ve Günsel ailesinin KKTC'ye kazandırdığı başarı hikayesinde emeği geçen herkesi kutladı.

Dünya otomotiv sanayisinin büyük bir yol ayrımında olduğuna dikkati çeken Başçeri, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın 27 Aralık 2019'da Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'nun üzerinde çalıştığı, yerli otomobilin (TOGG) tanıtımında da yaptığı konuşmada ifade ettiği gibi, şu an bu yarışta herkes eşit şartlarda." dedi.

Elektrikli otonom ve ağ bağlantılı teknolojilerin liderliğinde yeni üretilen modellerin yavaş yavaş ortaya çıktığını aktaran Başçeri, "Bu anlamda aynı çabanın Günsel markası çerçevesinde ortaya konulduğunu görmekten mutluluk duyuyoruz." diye konuştu.

 

Günsel2.jpg

Fotoğraf: AA

 

"Bu gurur, bu araba bizim"

YDÜ Mütevelli Heyeti Başkanı İrfan Günsel, yerli otomobilin ülke için büyük bir dönüm noktası olacağını belirterek, söz konusu markanın heyecanını hep birlikte yaşadıklarını söyledi.

"GÜNSEL"in KKTC'nin her bir bireyinin gurur duyması gereken bir proje olduğuna belirten İrfan Günsel, "Bu gurur, bu araba bizim. Bu gurur, bu araba sizin." dedi.

İki model olacak

Elektirkle çalışacak olan Günsel'in 'B9' ile SUV tipi 'J9' olmak üzere 2 adet modeli olacak.

Üç renk olarak tanıtılan 'Günsel'in seri üretimi ise 2021'de başlayacak.

 

Independent Türkçe,Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU