Merkel ve Macron, Putin ve Erdoğan ile İdlib'de siyasi çözüm bulunması için buluşmaya hazır

Merkel ve Macron, Putin'e İdlib'de çatışmaların derhal son bulması çağrısında bulundu

Fotoğraf: Reuters

Almanya Başbakanı Angele Merkel ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile İdlib'de siyasi çözüm bulunması için buluşmaya hazır olduklarını bildirdi.

Merkel ve Macron, telefonda görüştükleri Putin'e ayrıca İdlib'de çatışmaların derhal son bulması çağrısında bulundu.

Alman Bakanlar Kurulu Sözcüsü Steffen Seibert, Başbakan Angela Merkel ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile İdlib'deki gelişmelere ilişkin bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini açıkladı.

Seibert, yaptığı açıklamada, Merkel ve Macron'un, Putin'e Erdoğan ile İdlib krizini çözmek görüşmeye hazır olduklarını söylediği bilgisini verdi.

Ayrıca liderlerin Suriye'nin kuzeybatısındaki gerilimi azaltmaya dönük çabalara dahil olmaya hazır olduklarını ifade ettiğini aktaran Seibert, şu ifadeleri kullandı:

Şansölye Merkel ve Cumhurbaşkanı Macron, Suriye’nin İdlib bölgesindeki insanların yıkıcı insani durumundan ne kadar endişe duyduklarını açıkladı. Askeri operasyonlara derhal son vermeye ve muhtaçlara engelsiz insani erişimi sağlamaya çağrısında bulundular. Krize politik çözüm bulmak amacıyla Devlet Başkanı Putin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ortak görüşme gerçekleştirmeye hazır olduklarını dile getirdiler.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU