HDP’den Erdoğan’a: Yanlış yaparsak halk sandıkta gereğini yapar

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili Ayhan Bilgen, gündemdeki gelişmelere dair Meclis’te basın toplantısı düzenledi

Enflasyon rakamlarının bugün açıklandığını anımsatan HDP Grup Başkanvekili Bilgen, açıklanan rakamların "alarm rakamları" olduğunu öne sürdü.

"Bazı gıda ürünlerinde rakamlar yüzde 90'lara yaklaşmış durumda" 

Bilgen, “Biraz önce enflasyon açıklandı, TÜFE yüzde 20’nin üzerinde ÜFE ise yüzde 33’e yakın. Bu rakamlar alarm rakamlarıdır. Her ne kadar medya organları "artış yok aynı rakamlar tekrarlandı" diye durumu normalleştirmeye, sıradanlaştırmaya çalışsa da kimi gıda ürünlerinde bu rakamların yüzde 90’lara yaklaşmış olduğu da çok açıktır” dedi. 

Dış politikada da önemli gelişmelerin yaşandığını, önce ABD'nin ardından da Rusya'nın Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması'ndan (INF) çekilmesinin bütün insanlığı ve dünyayı tehdit eder düzeyde olduğunu belirten Bilgen, "Bu durum sanki Türkiye için hiçbir şey ifade etmiyormuş gibi sadece Menbiç'e dayalı bir güvenlik sendromunun ifade ediliyor olması ya da ülke içinde cenazelere katılım konusunun, cenazelerin siyasi gündem yapılıyor olması aslında başlı başına Türkiye toplumunu, yaşadığı coğrafyayı bir güvenlik tehdidi ile karşı karşıya bırakıyor" ifadelerini kullandı.

“HDP’ye 6 milyon seçmen oy veriyor”

Erdoğan’ın “İstiklal Marşı okumayanlarla ittifak kurulamaz. HDP Eşittir PKK” açıklamasını değerlendiren Bilgen, seçimlerde partilerin yarıştığını ama son kararı halkın vereceğini belirterek şöyle devam etti:

"HDP eşittir halktır. HDP'ye oy veren 6 milyon seçmen sonuç itibarıyla halktır. Eğer siz bir partiyi bir rekabet uğruna, siyasi hırs uğruna bu kadar kriminalize etmeyi çıkar olarak görürseniz, topluma söyleyecek sözünüz olmaz. Siyasi partiler kendi çalışma yöntemlerini, kanunlar çerçevesinde kendileri belirler. Bu sözün muhatabı HDP’den çok diğer muhalefet partileridir. Çünkü onları korkutmaya yöneliktir. Liderlerin korkuları, siyasi partilerin küçük hesapları, halkın bir kesiminin dışlanmasına zemin hazırlıyorsa, kamplaşmadan medet umuluyor demektir. Eğer HDP yanlış yolda ise, HDP yanlış şeyler yapıyorsa, bunun cevabını karşılığını seçmen sandıkta verecektir. Biz seçim stratejimizi halkın HDP’den beklentisi üzerine formülize ediyoruz” 

DAHA FAZLA HABER OKU