Lübnanlı eski bakan Süleymani heykeline tepki gösterdi: Lübnan'da mıyız yoksa İran'da mı?

Hizbullah tarafından Lübnan'da yaptırılan Kasım Süleymani heykeli bazı kesimlerin tepkisini çekti

Süleymani’nin Marun er-Ras bölgesine dikilen heykel Filistin'i işaret ediyor / Fotoğraf: twitter/@Mahmoud96592295

Lübnan’da Hizbullah grubunun, İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani’nin Lübnan sınırına yakın Marun er-Ras bölgesine dikilen heykelinin açılışını yapması tepkilere neden oldu.

Lübnanlılar, Süleymani’nin heykelinin dikilmesini sosyal medya üzerinden eleştirirken, aktivistler ve bazı siyasi isimler de konuya büyük tepki gösterdi.

Eski bakan May Chidiac, Hizbullah’ın söz konusu heykel için kutlama düzenlemesinin ardından Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Lübnan’da mıyız yoksa İran’da mı? Hizbullah İmam Hüseyin Caddesi’nde Kasım Süleymani heykelinin açılışını kutluyor. Lübnan'ın kimliğinin değiştirilmesi ve eksen çatışmasına dahil edilmesi konusunda neden ısrar ediyorlar? Hizbullah, Lübnan’ın değil, İran Devrim Muhafızları ve Velayet-i Fakih’in bir kolu olduğunu her gün teyit ediyor"

 

Gazeteci Paula Naoufal ise "ABD’li bir kişinin heykelini diksek tepki ne olurdu?" diye sordu.

ABD tarafından ocak ayı başında Bağdat’ta öldürülen Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani’nin Marun er-Ras bölgesine dikilen heykelinin arkasında Filistin bayrağı dalgalanırken, heykelin eli de Filistin’i işaret ediyor.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

Independent Türkçe için çeviren: Ebru Karalar

independentarabia.com/node/94866

DAHA FAZLA HABER OKU