Eternals oyuncusu Marvel Sinematik Evreni’ndeki ilk eşcinsel öpüşme sahnesiyle ilgili konuştu: Sette herkes ağladı

Sleiman, “Benim için bir queer ailenin ne kadar sevgi dolu ve güzel olabileceğini göstermek çok önemli” dedi

Eternals, 6 Kasım’da gösterime girecek (IMDb)

12 yıl ve 25 filmin ardından Marvel Sinematik Evreni ilk kez bir LGBTQ öpüşmesine sahne olacak.

The Wrap'ta yer alan habere göre yeni Marvel filmi Eternals bu sonbaharda gösterime girdiğinde Marvel hayranlarının şahit olacağı bu anla ilgili konuşan aktör Haaz Sleiman, sahneyi çekmenin setteki herkes için çok duygusal bir an olduğunu söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

NewNowNext’e konuşan Haaz Sleiman, “Güzel, çok dokunaklı bir öpücüktü. Sette herkes ağladı. Benim için bir queer ailenin ne kadar sevgi dolu ve güzel olabileceğini göstermek çok önemli” dedi.

Sleiman, Eternals diye bilinen ölümsüzlerden Phastos’un (Brian Tyree Henry) eşini canlandırıyor.

Filmde, gizli bir şekilde binlerce yıldır Dünya’da yaşayan Eternals, düşmanları Deviant’ların Dünya’yı tehdit etmesiyle kozlarını paylaşmak için ortaya çıkıyor.

Geçen yılki San Diego Comic-Con’da “kozmik güçleri olan zeki bir mucit” diye tanıtılan Phastos, Marvel Sinematik Evreni’nin ilk açık eşcinseli.

Henry’nin Phastos olarak performansını öven Sleiman, oyuncunun karaktere LGBTQ temsili açısından önemli şeyler kattığını söyledi.

Sleiman , “Brian çok muazzam bir aktör ve rolüne çok güzellik kattı. Bir noktada gözlerinde bir çocuk gördüm ve bence queer toplulukta bir noktada hepimizin çocuk olduğunu tüm dünyaya hatırlatmak önemli. Bunu unutuyoruz çünkü her zaman cinsel ya da isyankâr olarak tanımlandık. Bu insani kısımla bağlantı kurmayı unuttuk” diye konuştu.

Sleiman, Ağustos 2017’de Facebook’ta paylaştığı bir videoyla eşcinsel olduğunu açıklamıştı.

Eternals, 6 Kasım’da gösterime girecek.

Independent Türkçe, The Wrap

Derleyen: Sezin Bala

DAHA FAZLA HABER OKU