Papa Körfez ziyareti öncesinde Arap halklarına "Selamun Aleykum" diyerek seslendi

Papa Francis'in yarın yapacağı Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ziyaretinden önce bir video yayınlandı. Papa, BAE'lilere mesaj gönderdiği videoya "Selamun Aleykum" diyerek başladı

Papa Francis Körfez ülkelerini ziyaret edecek ilk Papa olacak.

Vatican News tarafından yayınlanan 3 dakika 8 saniyelik video sosyal medya hesabından da paylaşıldı.

 

Katolik dünyasının ruhani lideri Papa Francis, BAE'yi ziyaretini "dinler arası diyalog ve insanlığın kardeşliği için yeni bir sayfa açacak" tarihi bir ziyaret olarak nitelendirdi.

"Papa sevgi ve barış insanı"

Papa'yı ülkesine davet eden Abu Dabi Veliaht Prensi Şeyh Muhammed bin Zayed al Nahyan ise "Sevgi ve barış insanı" diye bahsettiği Papa'nın ziyaretinin barış ve güvene vesile olacağını söyledi.

 

 

Papa Francis'in BAE ziyareti, ilk kez bir Papa'nın Körfez ülkelerine ziyareti olması nedeniyle önemli.

Vatikan'dan yapılan açıklamada Körfez ülkelerinde yaşayan binlerce Katolik'in kiliselerin önünde uzun kuyruklar oluşturarak yarınki etkinlik için bilet almaya çalıştığı belirtildi.

 

Papa BAE'nin başkentinde 135 bin kişiye hitap edecek

Papa 5 Şubat Salı sabahı BAE'nin başkenti Abu Dabi'de yer alan Zayed Sports City'deki stadyumda (Abu Dabi Zayed Stadyumu) bir etkinliğe katılacak. O etkinliğe 135 bin kişinin katılması bekleniyor.

 

Papa Francis daha önce de nisan 2017'de ziyaret ettiği Mısır'da El Ezher Üniversitesi'nde yaptığı konuşmaya "Selamun Aylekum" diyerek başlamıştı.

DAHA FAZLA HABER OKU