İstanbul Bahçelievler'de 7 katlı bina çöktü

Bahçelievler'deki 7 katlı boş binada çökme meydana geldiği sırada çevreden geçenler olduğu belirtiliyor. Arama-kurtarma ekipleri enkazda insan olup olmadığını araştırıyor

Emek Caddesi Narlı Sokak'ta boş bir binanın çökmesi üzerine, olay yerine itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. 

Enkaz altında insan olması ihtimaline karşı, Bahçelievler Belediyesi arama kurtarma ekibinin de olay yerine gittiği öğrenildi. 

Polis ekipleri, yıkılan binanın çevresinde güvenlik önlemi alırken, enkaz altında insan olması ihtimaline karşı, AFAD ve Bahçelievler Belediyesi arama-kurtarma ekipleri olay yerine geldi.

Çöken binanın yanında zarar gören bir apartman ve yakınındaki binalar da tedbir amaçlı tahliye edildi. 

Binanın çökmesi sonucu bazı araçlarda hasar meydana geldi. Olay yerine varan itfaiye enkaz altında kalan olup olmadığını araştırıyor.

Valilik: Ölü ve yaralı yok

İstanbul Valiliği, olayla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. 

Valilik binanın henüz bilinmeyen bin neden ile çöktüğünü belirtti. 

Bölgeye arama-kurtarma ekiplerinin sevk edildiğinin belirtildiği açıklamada, “Bahçelievler ilçemiz Siyavuşpaşa Mahallesinde; alınan ilk bilgilere göre bugün saat 14.44’de kentsel dönüşüm sebebiyle bir ay önce boşaltılan ve içinde kimsenin yaşamadığı belirtilen bir bina henüz bilinmeyen bir nedenle çökmüştür.  Olay yerine AFAD, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edilmiş, çevrede güvenlik önlemleri alınmıştır.  Çökme sırasında herhangi bir vatandaşımıza yönelik olumsuz bir durum olup olmadığı araştırılmaktadır” denildi.

Bahçelievler Belediyesi: Enkaz altında insan var mı araştırıyoruz

Bahçelievler Belediye Başkanı Hakan Bahadır, olay yerinde yaptığı açıklamada, binanın kentsel dönüşüm çalışması nedeniyle önceden boşaltıldığını ve içeride yaşayan kimsenin olmadığını belirtti.

Kağıt toplayan hurdacıların içeride yaşadığıyla alakalı iddiaların bulunduğu söyleyen Bahadır, "Yıkılan binanın altında kimse olup olmadığına bakılıyor. Bina yandaki 7 katlı binanın 4 katının yan duvarına biraz hasar vermiş. Orada da ölü ve yaralı yok, sadece maddi kayıp var. Tüm ekipler çalışıyor. Yıkılan binanın altında bir insan var mı, araştırıyoruz” diye konuştu.

Bahadır, binanın giriş katından demirlerin satılmak amacıyla söküldüğü iddiaları olduğunu ifade ederek şunları söyledi: 

 Görgü tanıkları demirlerin söküldüğünü söylüyorlar. Ondan dolayı bina yana doğru yatıyor. Bina çökmüyor, yan yatıyor. Binanın etrafında güvenlik şeridi var ama yine de satmak için sökülüyor. Binanın bugün yıkılmasının nedenleri arasında bu ihtimal de var

Savcılık soruşturma başlattı

Arama- kurtarma ekimleri, olay mahalindeki çalışmalarını sürdürüyor. 

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığ, Siyavuşpaşa Mahallesi Emek Caddesi Narlı Sokak'ta bir ay önce boşaltılan 7 katlı binanın çökmesinin ardından, olayla ilgili soruşturma başlattı.

Vali'den açıklama

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya olayla iligli olarak, "Bina yıkılırken bir vatandaşımız binanın altında birinin kaldığını gördüğünü söyledi. Bu iddia doğrudur düşüncesiyle yaklaşık 6 saatten beri AFAD, itfaiyemiz, K9 Timleri ve Bahçelievler Belediye ekipleri büyük bir titizlikle çalışmalarını yaptılar. Narlı Sokak'ın kot seviyesine kadar arama tarama yapıldı ve kimseye rastlanmadı" açıklaması yaptı. 
 

Independent Türkçe, AA, İHA

DAHA FAZLA HABER OKU