Pele, depresyona girip münzevi bir hayat yaşadığı iddialarına yanıt verdi

Efsanevi forvet oyuncusunun oğlu Edinho, bu hafta bazı suçlamalarda bulunmuş ve babasının hareketini kısıtlayan sorunlarla uğraştığı hususunda ısrar etmişti

Pele'nin yaşadığı sağlık sorunları efsanevi futbolcunun hareket kabiliyetini kısıtlıyor (AFP)

Depresyona girdiği ve toplumdan uzak münzevi bir hayat yaşadığına dair gündeme gelen açıklamaları perşembe günü reddeden Brezilyalı eski forvet Pele, sevenlerine iyi olduğu ve yoğun bir çalışma temposu içinde bulunduğu haberini verdi.

Pele’nin oğlu Edinho, Globo adlı televizyon kanalında pazartesi günü yayımlanan röportajında, üç kez Dünya Kupası kaldırmış olan babasının depresyonda olduğunu ve kalçasında yaşadığı sorunlardan dolayı doğru dürüst yürüyemediği için evden çıkmakta isteksiz davrandığını söylemişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ekim ayında 80 yaşına girecek Pele ise “Ben iyiyim (…) Yaşadığım fiziksel kısıtlamaları mümkün olan en iyi şekilde kabullenmeyi sürdürüyorum ancak işlere kaldığı yerden devam etmeye de niyetliyim (…) İyi günlerim de oldu, kötü günlerim de. Benim yaşımda biri için normal şeyler bunlar. Korkmuyorum, yaptığım işte kararlıyım, kendime güveniyorum” dedi.

Geniş kitleler tarafından tarihin en büyük futbolcularından biri olarak kabul edilen Pele, üç Dünya Kupası kaldırmış tek futbolcu unvanını taşıyor.

Yıllardır kalça sorunundan mustarip olan Pele destek olmadan yürüyemiyor. Son zamanlarda halkın karşısına çıktığı anların çoğundaysa tekerlekli sandalye içindeydi.

Bununla birlikte, bir zamanlar Santos ve New York Cosmos takımlarında top koşturan eski futbolcunun arkadaşları, ocak ayının Pele’nin yıllar içinde en yoğun zamanlarından biri olduğunu söyledi.

Fotoğraf çekimlerinin yanı sıra sponsorluk projelerine de katılan Pele, futbol kariyeriyle ilgili belgesel çeken Britanyalı bir yönetmenle birlikte çalışıyor.

Pele yaptığı açıklamada, “Her zaman yoğun olan çalışma programımda verdiğim taahhütleri yerine getirmekten kaçınmıyorum” dedi.

Bu yaz, Pele’nin tüm zamanların en iyi takımıyla sahip olduğu birçok dereceyle birlikte 1970’te Meksika’da kazandığı üçüncü Dünya Kupası kaldırma unvanının 50. yıldönümü kutlanacak.

Reuters

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/sport

Independent Türkçe için çeviren: Elvide Demirkol

DAHA FAZLA HABER OKU