Çin'de karantina çalışanları tarafından metal konteynıra koyulan kadının çığlık attığı görüntülendi

Video, ölü sayısının artmaya devam ettiği sırada paylaşıldı

Sosyal medyada ortaya çıkan video Çin'de koronavirüs kurbanı olduğundan şüphelenilen kadının metal bir konteynıra yerleştirilerek karantinaya götürüldüğü sırada çığlık attığını gösteriyor.

Video, pembe renkli tehlikeli maddeye karşı koruyucu üniforma giymiş çalışanlar tarafından pikap kamyonunun arkasındaki kutuya konulmadan önce, sokakta partnerine sarılan kadını gösteriyor. Kadının çığlıkları kapı kapandıktan sonra da duyulabiliyor.

Çin devletinin yayın organı Halkın Günlüğü'yle bağlantılı Global Times videonun doğruluğunu onayladı. Gazetenin Jiangsu bölgesindeki Suzhou kentinde Komünist Parti yetkilisiyle gerçekleştirdiği röportajda, karantinaya alınan kadının ocakta Vuhan'ı ziyaret etmesinin ardından seyahat ettiği belirtildi.

Twitter'da paylaşılan videoda Global Times, ismi belirtilmeyen kadının yetkililerle yakın zamandaki seyahatine dair bilgi vermek amacıyla irtibata geçtiğini ve "kadının belirli bir karantina alanında karantinaya alınmayı telefonda kabul ettiğini" söyledi.

Sadece You ismiyle belirtilen yetkili, kadının karantinaya giderken "duygusal patlama" yaşadığını doğruladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Medya kuruluşunun taşıma biçimine dair sorduğu soruyaysa You, "demir kutunun" "şüpheli hastaların yağmurda oturmak zorunda kalmaması" için kullanıldığını söyledi.

Hem Global Times hem de You, polisin önlem olarak hazır bulunmasına rağmen kutuya girmeye zorlanmadığında ısrar etti.

Benzer videolar Çin'de geçen yıl aralıkta koronavirüs ilk kez tespit edildiğinde yetkililer hala hastalığı kontrol altına almaya çalışırken de ortaya çıkmıştı.

Virüs şu ana kadar bin 350'den fazla kişinin ölümüne neden olurken, 2000'lerin başında SARS'ın yol açtığı 774 ölümü büyük ölçüde aştı.

Hubei bölgesinde çarşamba 242 kişinin virüs nedeniyle öldüğü belirtildi. Bu virüsün etkisini göstermeye başladığından bu yana ölü sayısındaki en keskin artışa işaret ediyor.

Pekin, bölgedeki iki üst düzey yetkiliyi görevden aldı.

Japonya da ilk koronavirüs ölümünü perşembe doğrulamış ve Avrupa Birliği (AB) sağlık yetkilileri virüsün Avrupa'da yayılmasının nasıl önlenebileceğine dair görüşmek üzere Brüksel'de bir araya gelmişti.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Esra Güngör

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU