Adalet Bakanı Gül: Hukuk fakültesi tercih ederken kadrolara bakın

Gül “O okulda bir tane profesör, 8 tane yeni akademi dünyasına katılmış meslektaşımızın olduğu bir yerde hukuk fakültesi tabelasının asılması, o tabelanın altından geçmek gerçekten bizim için üzücüdür” eleştirisi yaptı

Fotoğraf: AA

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, hukuk fakültesi tercih edecek olan üniversite adaylarına “Kadrolara bakın” tavsiyesinde bulundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ankara Hakimevi'nde düzenlenen ‘Hakim ve Savcı Yardımcılığı Çalıştayı’na katılan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, şunları söyledi:

Hukuk fakültesine gittiğinde o okulda bir tane profesör, 8 tane yeni akademi dünyasına katılmış meslektaşımızın olduğu bir yerde hukuk fakültesi tabelasının asılması, o tabelanın altından geçmek gerçekten bizim için üzücüdür. Genç arkadaşlarıma söylüyorum, hukuk fakültesi tercih ederken lütfen kadrosuna bakın, dersinize giren kişilerin hukukçu mu değil mi, kaç tane profesör, doçent var, buna bakarak tercih edin. Bir hukukçu ağabeyiniz olarak tavsiye ediyorum. Bu sene üniversite sınavlarında daha nitelikli, daha kaliteli bir tercihi görmeyi hep birlikte umut ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Hukuk fakültesinin dekanları: İlahiyatçı, tıp doktoru…

Anayasa hukuku profesörü Kemal Gözler, hukuk fakültelerinin hukuk mezunu olmayan dekanlarını derlemişti. Prof. Gözler’in derlemesine göre veteriner, ilahiyatçı ve doktorlar dahi hukuk fakültelerinde dekan olarak görev yapıyor.

Gözlerin hazırladığı liste şöyleydi:

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU