İmamoğlu, Bayrampaşa Belediyesi önündeki Atatürk heykelini beğenmedi: Gençliği yansıtan bir çalışma yapılabilir

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Bayrampaşa Belediyesi'ni ziyaret etti. İmamoğlu 39 ilçe belediyesi ile uyumla çalışmak istediğini belirtti, belediye önündeki Atatürk heykeli ile ilgili konuştu

Fotoğraf: İBB Basın Birimi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, AK Parti'li Bayrampaşa Belediyesi'ni ziyaret etti. 

Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner ile bir araya gelen İmamoğlu, İstanbul'un seçilmiş 39 ilçe belediyesi ve başkanları ile verimli bir dönem geçirmeyi temenni ettiğini söyledi. 

İlçe belediyeleri ile diyaloğu en üst seviyede tutmak istediğini belirten İBB Başkanı, "Bu hem İBB’nin işini kolaylaştıracaktır hem de ilçe belediyesinin sahada her gün deneyimlediği sorunları anında çözüme kavuşturma konusunda bir pratiklik yaratacaktır" diye konuştu. 

Atatürk heykeli eleştirisi

İmamoğlu, belediye binası önündeki meydan düzenlemesi kapsamında kaideye oturtulan Atatürk heykelini beğenmedi.

“Elyaf bronza dönüşsün. Bayrampaşa’nın dinamik bir nüfusu var, gençliği yansıtan bir çalışma yapılabilir” diyen İmamoğlu, heykelin değiştirilmesi yönünde talimat verdi.

İmamoğlu ve Aydıner, ekipleriyle birlikte, konuşmaların ardından sunumun yapılacağı salona geçti.

Sunumun ardından ilçede saha gezisine çıkan her iki Başkan, Bayrampaşa Belediyesi önündeki meydan düzenlemesi ve zemin altı otopark inşaatında incelemelerde bulundu. İmamoğlu, belediye önündeki meydan düzenlemesinin zemin kaplamasını da beğenmedi.

Müteahhit firma yetkilisine, “Ben de inşatçıyım. Böyle hak ediş olmaz” diyen İmamoğlu, zeminin yenilenmesini istedi. İmamoğlu, meydana konulan ve elyaf malzeme kullanılarak yapılan Atatürk heykelinin de bronz olarak değiştirilmesi talimatını verdi. İmamoğlu, “Elyaf bronza dönüşsün. Dinamik bir nüfusu var, gençliği yansıtan bir çalışma yapılabilir” dedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU