“Bir gece ansızın girersek sonrasını Rusya düşünsün”

Hürriyet yazarı Selvi: Rusya’yla mutabakata varılmazsa yeni bir operasyon geliyor demektir

Fotoğraf: AA

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, Rusya destekli Suriye Ordusu’nun Türkiye askerlerine saldırmasıyla ilgili yazdı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yaptığı görüşme sonrası ismini vermediği bir ‘yetkili’ ile gerçekleştirdiği konuşmayı köşesine taşıyan Selvi, şöyle yazdı:

“Putin’le de olmuyor ama Putin’siz de olmuyor” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan daha önce Putin’i verdiği sözü tutan bir lider olarak görüyordu. Bu durumun devam edip etmediğini sordum. “Putin’e olan güven sarsıldı. Ancak Putin bağı koparılmak istenmiyor” denildi.

Rusya’nın masada farklı, sahada ise farklı hareket ettiği görüşü hâkim. Ancak yine de süreci Putin üzerinden yürütmek tercih ediliyor.

Sözlerini biraz daha açmasını istedim. “Rusya ve rejimin İdlib’i alma stratejisiyle hareket ettiğinin farkındayız. Ancak İdlib Mutabakatı’nın sürdürülmesi konusunda biz de kararlıyız” denildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen hafta rejime şubat sonuna kadar süre vermişti. Bu kez “İdlib’le ve Soçi Muhtırası sınırlarıyla bağlı kalmadan, rejim güçlerini her yerde vuracağımızı buradan ilan ediyorum” dedi. Bir savaş ilanı değildi ama Erdoğan geçen haftaya göre bir tık daha elini yükseltmişti.

Ankara’da “Amerika’ya ‘Gireceğiz, gireceğiz’ dedik. İnanmadılar, Barış Pınarı harekâtını başlattık. Şimdi Rusya’ya ‘Gireceğiz, gireceğiz’ diyoruz. Bir gece ansızın girersek ondan sonrasını Rusya düşünsün” deniliyor.

Rusya’yla mutabakata varılmazsa yeni bir operasyon geliyor demektir.

Hürriyet

DAHA FAZLA HABER OKU