Mark Ruffalo, Parazit’in dizi versiyonunda başrol oynayabilir

Parazit’in En İyi Film Oscar’ını kazanmasının ardından HBO, Mark Ruffalo’nun kadroya dahil olmasını istiyor

Parazit’in pazar gecesi En İyi Film Oscarı’nı kazanan yabancı dilde ilk film olarak tarihe geçmesinin ardından filmin hayranlarının aklında tek bir soru var: Filmden esinlenen HBO dizisinde neler olacak?

Dizi henüz yapım aşamasında ve resmi olarak açıklanmış bir kadroya hatta bir senaryoya bile sahip değil.

Ancak Collider’da yer alan habere göre Mark Ruffalo’nun adı dizinin ana rollerinden biri için geçiyor.

Parazit’in Oscarlı yönetmeni Bong Joon ho dizi için Oscarlı senarist Adam McKay’le işbirliği yapacak. Orijinal filmin Oscarlı senaryosunu temel alacak dizinin 5 ya da 6 bölüm olması planlanıyor.  

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Parazit, fakir ve kurnaz Kim ailesinin zengin Park ailesinin yaşamına sızmasını anlatıyor.

Dizinin senaryosuna ilişkin detaylar henüz netlik kazanmış değil. Ve karakterler de filmdekilerle birebir aynı olmak zorunda değil. Bu nedenle Ruffalo’nun hangi karakter için düşünüldüğü belli değil.

Ancak büyük yapımlarda en önemli rolleri canlandıracak isimlerin ilk önce belirlendiği biliniyor.

Filmin aslında tek bir ana karakteri bulunmuyor. Ancak Mark Ruffalo’nun Song Kang-ho’nun hayat verdiği fakir aile babasını canlandırması muhtemel.

McKay şu an başka projelerle meşgul olduğundan yapımın gelecek yıldan önce başlaması beklenmiyor.

Mark Ruffalo, Hollywood’un en yetekli aktörlerinden biri. Oyuncu İki Kadın, Bir Erkek (The Kids Are All Right - 2010), Foxcatcher Takımı (Foxcatcher - 2014) ve Spotlight’taki (2015) performanslarıyla Oscar’a üç kez aday gösterildi. Ruffalo şu an HBO ile halihazırda bir işbirliği içinde. Oyuncu, yapımcılığını da üstlendiği I Know This Much Is True adlı dizide ikiz kardeşleri canlandırıyor.  

 

mark ruffalo - hbo.jpg
(HBO)

 

Yönetmen Bong Joon Ho daha önce diziye ilişkin yaptığı bir açıklamada, “Senaryoyu yazmaya başladığım zaman bütün anahtar fikirleri biriktirmiştim. Ama bütün bu fikirleri iki saatlik bir filme dahil edemedim. Hepsi iPad’imde kayıtlı duruyor ve bu kısa diziyle amacım 6 saatlik bir film yapmak” demişti.

Parazit’in vizyon kurgusundaki gizemlere de değinen Bong sözlerini şöyle sürdürmüştü:

Evin asıl hizmetçisi Mun Gwang (Lee Jung Eun) gece geç saatte geldiğinde yüzüne bir şey olmuştu. Eşi de fark edip sorsa da cevap vermemişti. Yüzünde neden yara izleri olduğunu biliyorum. Bununla ilgili bir hikayem var. Bir de bu sığınağın varlığını neden biliyor? Bu sığınağı bildiğine göre mimarla nasıl bir ilişkisi var? Bir yerde biriktirdiğim böyle bir dizi gizli hikaye var.

En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Orijinal Senaryo, Yabancı Dilde En İyi Film Oscarları’nı kazanan Parazit dünya çapında 165 milyon dolarlık (yaklaşık 995 milyon TL) hasılat elde etti.

Independent Türkçe, Collider

Derleyen: Sezin Bala

DAHA FAZLA HABER OKU