HDP’li Gergerlioğlu: Mülakat sistemi kaldırılmalı

HDP Kocaeli Milletvekili Gergerlioğlu, Kamu Personeli Seçme Sınavı sonuçları üzerinden yapılan memur alımlarında mülakat sisteminin kaldırılmasını istedi

Ömer Faruk Gergerlioğlu - HDP Kocaeli Milletvekili / Fotoğraf: AA

HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Gergerlioğlu, memur alımlarında, kişilerin sözlü mülakata alınmasının mağduriyete neden olduğunu söyledi.  

" İktidar, şu anda kendisinden olmayan herkesi elemekle meşgul. Acımasızca bir kıyım yapılıyor. Bu mülakat sistemi kaldırılmalıdır. Güvenlik soruşturmaları da kesinlikle güvensizdir.”

KPSS'de 93 puanla Türkiye derecesi yapan veya 80-90 gibi yüksek puan alan adayların mülakatlarda düşük puanlar verilerek ya da güvenlik soruşturmaları gerekçe gösterilerek elendiğini iddia eden Gergerlioğlu, aday hakkında olumsuzluk tespit edilmezse bile aile bireyleri veya akrabaları nedeniyle bu kişilerin güvenlik soruşturmalarından geçemediğini savundu. İktidarı eleştirdi: 

'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' sözünü sıklıkla tekrarlayan, kendini Müslüman olarak tanımlayan ve Hazreti Ömer adaletinden bahsedenler, devletin önemli kademelerini eş, dost ve akrabalarla doldurdukları gibi kendilerinden görmedikleri vatandaşları kamu hizmetine almamak için eski ortaklarının soru çalma yönteminden hiçbir farkı olmayan sözlü mülakat ve güvenlik soruşturmasını neredeyse tüm görevler için zorunlu hale getirerek, liyakat ve ehliyet ilkelerini yerle bir etmektedirler."

DAHA FAZLA HABER OKU