Modern zaman cadıları hala taciz ve tehditle karşılaşıyor

"Birileri dükkana girmiş ve içindeki insanlarla birlikte dükkanı yakacaklarını söylemişti"

(Pikrepo)

Bir zamanlar suya batırıldılar, kazıkta yakıldılar ve asıldılar ama günümüz cadıları 2020'de hâlâ zulme maruz kaldıklarını söylüyor.

Yeni bir soruşturmada cinayet tehdidi, istismar, gözdağı verme ve mala zarar verme eylemlerinin hepsinin yaygın olduğu ortaya çıktı.

Gloucester'da bir büyücülük dükkanı işleten Toni Hunter, “Birileri dükkana gelmiş ve dükkanı içerideki insanlarla birlikte yakmakla tehdit etmişti” dedi.

Dışarıda bekleyen, müşterilerin içeri girmesini engelleyen ve dışarıda onları Hristiyan broşürleriyle taciz eden çok korkunç insanlar gördük. (...) Pencerelerimize yumurta atıldı, arabam anahtarla çizildi. Bunun sonu yok.

Konu pazartesi günü Inside Out West programında yayımlanacak bir BBC soruşturmasıyla gündeme geldi.

Hunter, "Cadılık şeytana tapmak, insanları lanetlemek ya da kara büyü değildir" dedi. "Gezegene duyulan inançtır, her şeye saygı duymak, pozitif düşünmek ve kozmik sipariş düşüncesidir.”

“Birçok kişi cadı olduğunu bilmez; bütünsel terapilerle, şifalı şeyler için kristallerle ilgilenirler" diyen Hunter sözlerini şöyle sürdürdü:

Ruhlar görürler ya da yüksek sezgileri olabilir, yani bir kişiyi düşündüler mi o kişiyi bulurlar ya da telefonun ucunda kimin olduğunu bilirler. Yani tüm bu farklı yeteneklere sahipler ama hiçbir zaman buna dair konuşamışlardır çünkü hâlâ çok tartışmalı bir konu.

Hunter ayrıca, "Benim gibiler yıllar önce muhtemelen akıl hastanesine yatırılıyordu çünkü psişik olduğumu itiraf etsem bunu psişiklik değil delilik olarak görürlerdi" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Cadılığın kökenleri Hıristiyanlık öncesi Avrupa'ya dayanıyor. Takipçileri gezegene tapıyor, şifa için bitkisel ilaçlar kullanıyor ve büyü yapmak için pozitif enerjinin gücüne inanıyor.

Papa VIII. Innocentius'un büyücülüğü sapkınlık olarak ilan etmesinin ardından 1484'ten 1750'lere kadar, Batı Avrupa genelinde, büyücülük yapmakla suçlanan yaklaşık 200 bin kadın işkence gördü ve öldürüldü. Büyücülük, 1563'te İngiltere'de idamlık suç haline geldi.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU