Sözcü yazarı: Gazetecilere “Erdoğan’a Kızılay hakkında soru sormayın” emri verildi

Necati Doğru: Tek soruya izin vardı. “Nasılsınız?” Onu bile sormadılar

Fotoğraf: Cumhurbaşkanlığı

Elazığ depreminde para yardımı çağrısıyla gündeme gelen Kızılay Başkanı Kerem Kınık, Kızılay’ın hükümete yakın Ensar Vakfı’na yapılan bağışa aracılık etmesiyle de eleştirilerin hedefi oldu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sözcü gazetesi yazarı Necati Doğru da bugünkü köşe yazısında bu konuya dair bir iddiayı dile getirdi. Doğru’nun aktardığına göre bazı gazetecilere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a bu konu hakkında soru sorulmaması için emir gitti. Necati Doğru’nun “Çürüme derine indi” başlıklı yazısının ilgili kısmı şöyle:

Türkiye'de Cumhurbaşkanı'nın gazetecilerle bir araya gelebileceği bir siyasi etkinlik vardı. Türkiye'de halk “Kızılay'ın vergi kaçırılmasına alet edilerek” Amerika'da TÜRKEN adlı vakfa milyon dolarlar gönderilmesini konuşuyordu. Cumhurbaşkanı görevlisi, gazetecilere “Kızılay hakkında Cumhurbaşkanımıza soru sormayın” emri verdi. Gazeteciler emre uydu. Cumhurbaşkanı'na “Kızılay'ın vergi kaçırılmasına alet edilmesi ve kaçırılan verginin de kızları ile oğullarının yönetim kurulunda olduğu ABD'deki bir vakfa gönderilmesi” konusunda soru sormadılar.

Tek soruya izin vardı.

“Nasılsınız?”

Onu bile sormadılar.

Korkudan.

Başkentgaz şirketinin Kızılay’a şartlı bağış usulüyle 8 milyon dolar bağışlaması ve Kızılay’ın da şartlı bağış kapsamında bu paranın 7 milyon 925 bin dolarını Ensar Vakfı’na göndermesi olayı vergi kaçakçılığı iddialarını gündeme getirmişti.

Kızılay Başkanı Kerem Kınık iddialara ilişkin yaptığı açıklamasında “Burada vergi kaçırmak yok, vergiden kaçınmak var” ifadelerini kullanmıştı.

Ensar Vakfı ise tartışmaların alevlenmesinin ardından, Kızılay’dan gelen paranın ABD’deki TÜRKEN Vakfı’na ait bir yurt inşaatı için kullanıldığı bilgisini vermişti.

Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın yöneticisi olduğu TÜRGEV, New York’ta kurulan TÜRKEN Vakfı ile ‘dünyaya açılmıştı.’

 

Sözcü, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU