CHP PM Üyesi: HDP ile ittifakı Kadıköylü, İzmirli seçmene anlatamayacağımızdan korkuyoruz

CHP PM Üyesi Zeki Kılıçarslan: AK Parti çözüm süreci için PKK ile masaya oturduğunda bunu Rizeli, Erzurumlu seçmene anlatabilmişti

CHP Parti Meclisi toplantısı

CHP Parti Meclisi Üyesi Zeki Kılıçaslan, partisiyle-HDP'nin seçim ittifakı kurduğuna dair iktidar çevreleri tarafından yöneltilen "terörle işbirliği" ithamlarını yanıtlarken özeleştiri yaptı.

Kılıçaslan, sosyal medya hesabında gazeteci Merdan Yanardağ'ın tweet'ini alıntılayarak "AK Parti çözüm süreci için PKK ile masaya oturdu ve bunu Trabzon'lu Rize'li, Yozgat'lı ,Erzurum'lu vatandaşa anlattı ve oralardan %50-60 oy aldı biz ise HDP ile ittifak yapılabileceğini Kadıköy'lü , Çankaya'lı İzmir'li seçmenlerimize anlatamayacağımızdan korkuyoruz!" yazdı.  
 


 Zeki Kılıçaslan HAS Parti'nin kuruculara arasındaydı. Numan Kurtulmuş'un AK Parti'ye katılma kararı almasının ardından, 2013 yılında Mehmet Bekaroğlu ile birlikte CHP saflarında siyasete başlamış ve parti meclisine seçilmişti.  
 


HDP Eş Genel Başkanı Saruhan Oluç 28 Ocak 2018'de İstanbul, İzmir ve Adana'da aday çıkarmayacaklarını açıklamıştı. Oluç, "Diğer büyükşehirlerde aday çıkaracak mısınız" sorusuna "evet" ya da "hayır" yanıtı vermemişti.  HDP'nin bazı büyükşehirlerde aday çıkarmama kararı, kimi çevrelerce, CHP ve HDP arasındaki dolaylı seçim ittifakının bir göstergesi olarak yorumlanıyor.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak "HDP'nin bazı büyükşehirlerde aday çıkarmamasını nasıl yorumluyorsunuz?" sorusunu 29 Ocak 2018'de şöyle yanıtlamıştı: ''Bizim kimle ittifak yaptığımız Genel Başkanımız tarafından açıklandı. Biz kimseden bir şey gizlemiyoruz. Ama kimse de bizden niyet okumamızı beklemesin. 'Bir yerlerden ben aday çıkarmıyorum' diyorsa bir parti, bu onun kendi iç meselesidir. CHP ve İYİ Parti, milli bir iş birliğini gerçekleştirmişlerdir. Şimdi bu iş birliğinin sandıkta çok büyük milli bir mutabakata dönmesini bekliyoruz. Bu çerçevede diğer partilere oy veren tüm seçmenlerin oylarına talibiz. 57 milyon seçmenin tamamının oyuna talibiz." 

 

DAHA FAZLA HABER OKU