Kızılay’dan “Siz teklifi sunun biz istediğimize veririz” ihalesi

Acıbadem’deki binasını kiraya veren Kızılay ihale öncesi isteklileri uyarıyor: En avantajlı teklifi verseniz dahi ihaleyi alamayabilirsiniz

Birçok gayrimenkule sahip olan Kızılay, Acıbadem'deki binasını kiraya veriyor / Fotoğraf: Kızılay

Ensar Vakfı’na yapılan bağışa aracı olduğu için eleştirilen Kızılay bir süredir yöneticilerinin aldığı yüksek maaşlar ve kullandığı binaların kiraları nedeniyle gündemde.

Şimdiye kadar birçok gayrimenkul bağışı da alarak emlak portföyünü genişleten Kızılay, bu gayrimenkulleri ihale yoluyla kiraya veriyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kamu kurumu olmadığı için Kamu İhale Kanunu’na tabi olmayan Kızılay’ın ihalelerde ileri sürdüğü bazı şartlar ise dikkat çekici.

Onlardan biri Kızılay’ın Kadıköy’de kiraya vereceği bir binanın ihalesinde bulunuyor.

Sabah gazetesinde yayımlanan ihale ilanında Acıbadem Caddesi’ndeki 792 metrekarelik binanın kiraya verileceği bildiriliyor.

"En yüksek teklifi kabul etmek zorunda değiliz"

İhaleye gireceklerden 52 bin 200 lira geçici teminat isteyen Kızılay muhammen kira bedelini aylık 43 bin 500 TL olarak belirledi.

İhaleye girmek isteyenler dosyaya konulacak bir teklif mektubu imzalamak zorunda.

İsteklinin dolduracağı teklif mektubunda imzalaması ve kabul etmesi gereken bazı şartlar var. Kızılay'ın şartlardan biri ise şu: “En yüksek bedelli teklifi ya da herhangi bir teklifi kabul etmek zorunda değiliz.”

 

kızılay ihale tebligatı.JPG
Kızılay'ın ihalesine girmek isteyenler en yüksek teklifi verse dahi ihaleyi alamayacağını bilerek ihaleye gireceğini taahhüd ediyor 

 

Kamu İhale Kanunu'na tabi değil

Kızılay’ın bu ihalesine giren ve geçici teminat bedelini yatırıp Kızılay açısından en avantajlı teklifi veren birinin ihaleyi alma garantisi yok.

Kızılay’ın kamusal bir kimliği olsa da dernek statüsünde olduğu için bu tip durumlara yaptırım uygulanamıyor.

Başka herhangi bir kamu ihalesine girmek isteyenler, ihale için gerekli şartları taşıyorlarsa ihaleyi yapan kurum açısından en avantajlı teklifi sunarlarsa ihaleyi alabiliyorlar.

İhale konusu bina bir ilan sitesinde de yer alıyor. Söz konusu adreste, 2 dükkanı olan binanın 6 kattan oluştuğu ve her katta 5+ dairenin bulunduğu yazılı.

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU