Google'ın kullanıcıların özel videolarını başkalarına yolladığı ortaya çıktı

Şirket özür diliyor ve sorundan kurtulduğunu garanti ediyor

(Google)

Google, fotoğraf servisindeki bir karışıklık yüzünden kullanıcıların özel videolarını başkalarına gönderdiğini kabul etti.

Teknik bir hata, Google Fotoğraflar'ı kullanan kişilerin kendilerine ait olmayan kişisel videoları indirmesine neden oldu.

Şirket, geçen yıl 4 gün boyunca sitenin belirli bir bölümünü kullanan kişilerin başkalarının kişisel videolarına erişmiş olduğunu kaydetti.

Şirket, etkilenen kullanıcılara yazdı ve onları sorundan haberdar ederek tekrar yaşanmayacağını söyledi.

Olaydan kaç kişinin etkilendiği veya süreç içinde kaç videonun sızdığı tam olarak bilinmiyor.

Problem özellikle şirketin Takeout servisini etkiledi. Bu servis, kullanıcıların Google'ın farklı hizmetlerinde depolanan veri arşivini saklamak veya başka bir yere aktarmak için indirmelerini sağlıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Söz konusu özellik, kullanıcıların verileri üzerinde daha fazla kontrol sağlayabilmesi için tasarlandı. Buradaki amaç kullanıcıların tabii ki yalnızca kendi dosyalarına erişmesini sağlamaktı. Ancak teknik sorun bu videoların servisi kullanan diğer kişilerle de paylaşılmasına sebep oldu.

Bazı kullanıcıların videoları sızdırılırken, bazı kullanıcılar da kendini başkalarının dosyalarını indirirken bulmuş olabilir. Başka kullanıcılarsa yalnızca, indirdikleri dosyaların eksik olduğunu görmüş olabilir.

9to5Google'a göre Google, ihlalin Takeout servisini kullanan kişilerin yüzde 0,01'inden daha azını etkilediğini söyledi. Ancak şirketin bu yaz açıkladığı kadarıyla fotoğraf hizmetinin bir milyardan fazla kullanıcısı var ve bu yüzden sorun çok sayıda kişiyi etkilemiş olabilir.

Google konuyla ilgili açıklamasında, sorunun kasım ayında yalnızca birkaç gün yaşandığını ve bunun için üzgün olduklarını söyledi.

9to5Google'a konuşan şirket, “Google Fotoğraflar'daki içeriklerini 21-25 Kasım'da dışarı aktarmak için GoogleTakeout servisini kullanan kişileri etkilemiş olabilecek bir hataya dair insanları bilgilendiriyoruz” dedi.

Bu kullanıcılar indirdikleri arşivde bazı içeriklerin eksik olduğunu ya da başkalarına ait videolar (fotoğraflar değil) bulunduğunu görmüş olabilir. Altta yatan sorunu düzelttik ve bunun tekrarlanmasını önlemek için derinlemesine inceleme yaptık. Yaşananlar için üzgünüz.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: Çağla Üren

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU