Akşener’in gündemi İdlib’deki saldırı: Gelişmelerden memnun musun Erdoğan?

İYİ Parti lideri: Devlet aklı ile ve bir kez olsun iç politika hesapları yapmadan hareket edin

Fotoğraf: İYİ Parti Basın

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in gündeminde İdlib’de şehit olan 8 Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) mensubu vardı.

Partisinin grup toplantısında konuşan Akşener, 2 Şubat’ta Kiev’den yapılan “Türkiye, Ukrayna’ya 200 milyon liralık askeri yardım yapacak” açıklamasına dikkati çekerek şunları söyledi:

Aynı günün gecesi, 3 Şubat’ın ilk saatlerinde, Ukrayna’yla Kırım’ın işgali nedeniyle sorunlu olan Rusya’nın kontrolündeki Suriye ordusu, Türk askerini hedef alıyor. O satrancın tarifi açık; askeri yardım yapıyor ve askeri hedef oluyoruz. Üstelik Rusya, pişkinlik edip “Türkiye bize çalışmalarıyla ilgili bilgi vermedi” diyor. Sayın Erdoğan da bu acı tabloya rağmen, seyahatini iptal etmeyip, Ukrayna’ya gidiyor.

“Gökkubeyi, Mehmedimizi toprağa düşüren alçakların başına yıkın”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a “Gelişmelerden memnun musun” tepkisini yönelten İYİ Parti lideri, şöyle devam etti:

Gelişmelerden memnun musun Sayın Erdoğan? “Dostum” siyasetinle bizi soktuğun bataklıktan memnun musun? Dış politikada aklı bırakıp, egonla iş götürünce olanlardan memnun musun? Sen Türk Devleti’ni yönetiyorsun. Akıllı olmak, gelişmeleri doğru okumak ve dış politikamızı, devlet ciddiyetiyle yürütmek zorundasın. Ama her şeyden önce, duyguların yerine milletimizin çıkarlarını öne koymak zorundasın.  Şimdi sana ve hükümetine düşen görev açık ve nettir; Gök kubbeyi, Mehmedimizi toprağa düşüren alçakların başına yıkın.

Hükümete “Devlet aklı ile ve bir kez olsun iç politika hesapları yapmadan hareket edin” önerisinde bulunan Akşener, “Türk milletinin ve Türk devletinin gücünün gösterilmesi gerektiği” görüşünü savundu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU