Ligden çekilen Cizrespor'un başkanı Sefinç: Buraya hakemler farklı düşünceyle geliyor

Cizrespor Kulübü Başkanı Maruf Sefinç, Independent Türkçe'ye yaptığı açıklamada, "Genelde doğu takımları başarılı olduğu, play-off potasına girdiği ya da şampiyonluğa yaklaştığı zamanlarda hakemler tarafından önü kesiliyor" dedi

Cizrespor Kulübü Başkanı Maruf Sefinç / Fotoğraf: Cizrespor Kulübü

TFF 3. Lig 2. Grup'ta mücadele eden Cizrespor, yaşanan hakem hataları, hakemlerin ırkçı tutumu ile Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve Merkez Hakem Kurulu'nun (MHK) kendilerini dikkate almadığı iddialarıyla ligden çekilme kararı aldı.

Kulübün sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "TFF ve MHK’nin hukuksuzluklarına karşı gücümüz yetmiyor. Kendi sahamızda ve dışarda gördüğümüz adaletsizlikten dolayı, hakemlerin ırkçı ve milliyetçi tutumu karşısında kulüp başkanımız Maruf Sefinç’in kararıyla takımımız Cizrespor'u ligden çekiyoruz" ifadelerine yer verildi.

 

Ligden çekilme kararını Independent Türkçe'ye değerlendiren kulüp başkanı Maruf Sefinç, Cizrespor'un maçlarını yöneten hakemlerin son üç haftadır tutumlarının benzerlik gösterdiğini dile getirerek, "Genelde doğu takımları başarılı olduğu, play-off potasına girdiği ya da şampiyonluğa yaklaştığı zamanlarda hakemler tarafından önü kesiliyor. Hakemler art niyetli midir, normal hata mı yapıyorlar onu bilemiyoruz ama art niyetli olduklarını düşündüğümüz ve böyle adaletsiz bir yarışın içinde olmak istemediğimiz için takımımızı ligden çekiyoruz" dedi.

Kararı tek başına almadığını dile getiren Sefinç, "Yönetim kurulu olarak bu kararı aldık. Avukatımız hazırlıklarını bir iki saate tamamlayacak, biz de kaşe-imza yapıp federasyona göndereceğiz. Daha sonradan bu kararı sosyal medya hesaplarımızdan taraftarlarımızla paylaşacağız" şeklinde konuştu.

Maruf Sefinç, bölgede emniyetin baskısı olduğunu, kaymakam ve valilerin takıma sahip çıkmadığını iddia ederek, bu kararı almalarındaki nedenlerden birinin de takımın sahipsiz kalması olduğunu ve haksızlığa uğradıkları halde haklarını savunamadıklarını öne sürüyor.

Doğu takımlarının deplasmana gittiğinde saldırıya uğradığını, daha önce Amedspor gibi takımların taraftarlarının da deplasmanlarda sorun yaşadığını belirten Sefinç, şöyle konuştu:

Bölge genelinde bir sorun var. Burada güzel şeylerin yapılmasını, futbolun olmasını istemiyorlar. Biz de bu şekilde devranın dönmeyeceğini düşünüyoruz ve takımı ligden çekiyoruz. Çok direndik ama malesef bunlara karşı gücümüz yetmiyor. 

Cizrespor olarak aldıkları bu kararın bölge takımları için de bir milat oluşturacağını inandığını söyleyen Sefinç, "Muhakkak bölge takımlarında da bir etki yaratacaktır. Bölge takımlarımızın da bizim çekildiğimizi görünce bir adım atacaklarını, bu kararın onlara da yansıyacağnı düşünüyorum. Şu anda bölgede puan sıralaması açısından bakıldığında Cizrespor iyi bir noktada. Böyle bir durumda ligden çekiliyorsak, onlar için de bir soru işareti olacaktır. Onlar da bu saatten sonra bizim gibi düşünürler" değerlendirmesinde bulundu.

Oyuncularının da takımın uğradığı haksızlıkları sosyal medya hesaplarından eleştirdiğini belirten Sefinç, transfer döneminde takıma katılan oyuncuların ligden çekilme kararını nasıl değerlendirdiğini ise şu sözlerle açıkladı: 

Futbolcular sonuçta evli, çoluk-çocuk sahibi insanlar. Elbette ekmekleri için böyle birşeyi istemezler ama takıma haksızlık yapıldığını onlar da görüyorlar. Onların da elinden gelen bir şey yok. Futbolcular, böyle bir şeyi istemiyorlar. Oynayarak mücadeleyi sürdürmek istiyorlar. Bizden bu yönde bir talepleri oldu. Biz de 'Haksız, hukuksuz, adaletsiz bir yarışın içine girmek istemediğimizi' söyledik. 'Tamam siz haklısınız, futbolcusunuz görevinizi yapacağınızı söylüyorsunuz' dedik ama olay bu değil. Biz, yönetim kurulu olarak oyuncularla öğleden sonra vedalaşıp kendilerini ilçeden uğurlayacağız. 

Hakem hatalarının Türkiye'de sadece kendileri için yapılmadığını, her yerde yapıldığını söyleyen Sefinç, "Süper Lig'de de oluyor ancak orada basın gücü var. Bizden çok daha etkililer. Onlara bir maç yaparlar sonra es geçerler. Bizler öyle kulüpler değiliz, sahipsiz bir kulübüz. Bugün Fenerbahçe Kulübü'yle Cizrespor bir olmaz ki. Onların hakkını savunan binlerce, belki milyonlarca insan var. Peki Cizrespor'un hakkını savunacak kimler var? Bunu örnek alarak yola çıkamayız. Onlar haklarını her şekilde savunuyorlar. Federasyon onların dosyalarını inceliyor, bakıyor ama biz federasyona ya da MHK'ya dilekçelerimizi yollamamıza, itiraz etmemize, hakemin hatasının temsilci raporunda yazmasına rağmen dosyamızı açıp bakmıyorlar bile" şeklinde görüş belirtti.

Federasyonda dosyalarının incelenmediğini iddia eden Sefinç, sözlerini şöyle sürdürdü:

Geçen sene de, bu sene de birçok kez başvurduk ama aynı sistem devam ediyor. İstediklerini yazıp çiziyorlar. Hakem ne kadar hatalı olsa da yine sonraki maçta hakemliğini devam ettiriyor. Ama burada bir kulüp başkanı, futbolcu ya da hoca ağzını açıp bir eleştiride bulunduğu zaman hak mahrumiyetleri, para cezaları, lisans iptali, futbolculara maçlardan men cezaları veriyorlar ama hakemler hata yaptığında dokunulmazlıkları varmış gibi hiçbir ceza vermiyorlar.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Cizre'ye dışarıdan gelen hakemlerin kendilerine ırkçı davrandığını öne süren Sefinç, "Tabii MHK başkanı hakemlere 'Gidin Cizrespor'un yenilmesini sağlayın, penaltısını vermeyin, ezin' demiyor. Bence, örnek vereyim hakem İzmir bölgesinden geliyor. Farklı düşünceyle geliyor. Bu benim kendi görüşüm, bireysel olarak böyle tahmin ediyorum. Geliyor, maçı katledip gidiyor. Irkçı bir kafayla gelip burada bu hareketleri yaptığını düşünüyorum. Yoksa Cizrespor'la ne alıp veremediği olabilir ki" ifadelerini kullandı.

Ligden çekilme kararının Ağrıspor maçının ardından alınmasının, bu maçta yaşanalarla bir ilgisi olmadığını dile getiren Sefinç, sözlerini şöyle noktaladı:

Ağrı da doğu takımı ama aramızda biraz fark var. Çünkü iktidar partisinin desteklediği takım. Biz hiçbir destek almadık. Ağrı bizim kardeş kulübümüz, onlarla bir sıkıntımız yok. Kendilerini misafir ettik maçtan sonra uğurladık. Özellikle Ağrı maçı için değil, Cizre onlara daha ağır basıyordu, Cizre'ye yaptılar. Kocaeli maçında da Esenler Erokspor maçında da  aynı şeyi yaptılar. Bir değil iki değil üç değil, biz de pes ettik. 

TFF 3. Lig 2. Grupta oynadığı 20 karşılaşmada 7 galibiyet, 6 beraberlik ve 7 mağğlubiyet yaşayan Cizrespor, topladığı 27 puanla 10. sırada yer alıyor.

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU