Çin’de 24 Ocak’ta yapımına başlanan hastane hizmete giriyor

Hastanedeki tedavi çalışmalarını Çin ordusu üstlendi

Fotoğraf: cri.cn

Çin'in Wuhan kentinde yeni tip koronavirüs salgınından etkilenen vatandaşların tedavisi için inşa edilen Huoshenshan Hastanesi kısa sürede hizmete hazırlandı.

24 Ocak 2020 tarihinde başlayan hastane inşaatı bitti; yarın hizmete giriyor.

Huoshenshan Hastanesi'ndeki tedavi çalışmalarını Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping'ın talimatıyla Çin Halk Kurtuluş Ordusu'na bağlı bin 400 sağlık personelinin yürüteceği bildirildi.

Wuhan Belediyesi ile Çin ordusu tarafından bu sabah düzenlenen törenle Huoshenshan Hastanesi'nin işletme hakkı Çin ordusuna teslim edildi.

Çin’de bazı inşaat görüntüleri canlı olarak yayınlanıyor.

Hubei eyaletinde bulunan ve 25 Ocak’ta inşaa edilmeye başlayan Leishenshan Hastanesi’nin de 5 Şubat 2020’de tamamlanması planlanıyor.

Bu hastane, 11 gün içinde hazır olacak. 

Çin’deki yeni tip koronavirüs salgını

Virüs, ilk olarak Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde 12 Aralık 2019'da tespit edilmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ülkede yeni tip koronavirüse yönelik bilimsel çalışmalarda, virüsün genetik dizininin Çin'e özgü yarasa ve yılan türlerinden kaynaklandığına dair ilk sonuçlar elde edilmiş, daha sonra salgın sona erinceye kadar ülkede yabani hayvan ticareti yasaklanmıştı.

Virüs, Çin ana karası dışında Hong Kong ve Makao özel idari bölgeleri ile Tayvan'da görülürken bölge ülkeleri Tayland, Güney Kore, Japonya, Singapur, Vietnam, Malezya, Kamboçya, Sri Lanka, Filipinler, Hindistan ve Nepal de ülkelerinde virüsü taşıyan kişilerin olduğunu doğrulamıştı.

Ortaya çıktığı yerden dolayı "Vuhan virüsü" diye de adlandırılan yeni tip koronavirüs, çoğunlukla Çin'den bu ülkelere giden kişiler yoluyla Fransa, Kanada, İtalya, İspanya, Rusya, İsveç, ABD, Avustralya, Birleşik Arap Emirlikleri, Finlandiya ve Almanya'ya da sıçramıştı.

Çin'de yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle can kaybı 304'e, virüs bulaşan kişi sayısı 14 bin 380'e yükselmişti.

 

Independent Türkçe, turkish.cri, AA

DAHA FAZLA HABER OKU