Eski Büyükelçi Ahmet Kavas’tan isim benzerliği açıklaması: Yüzünü bile görmediğim bir kişi tanıtırken kimliğimin verilmesi çarpıtmadır

Kızılay Beypazarı temsilcisinin ortaya çıkmasının ardından isim benzerliği nedeniyle hedef haline gelen Kavas açıklama yaptı

Fotoğraf: Twitter

Ankara Beypazarı’nda Kızılay Temsilcisi olarak görev yapan Ahmet Kavas, iki gence cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla tutuklandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kızılay’dan konuyla ilgili yapılan açıklamada, Kavas’ın “yüz kızartıcı bir suça karıştığının” öğrenildiği belirtildi.

Açıklamada, “Hiçbir şekilde affedilemez bu insanlık dışı olaydaki failin en ağır şekilde cezalandırılması için yasal süreci de yakından takip ettiğimizi kamuoyunun bilgilerine sunarız” denildi.

Tutuklanan Kızılay görevlisiyle aynı ismi taşıyan Prof. Dr. Ahmet Kavas, fotoğrafının kullanılmasına tepki gösterdi.

Kişisel Twitter hesabından açıklama yapan Kavas, “Bugün bazı haber sitelerinde ismi geçen Ahmet Kavas isimli şahısla herhangi bir alakam olmayıp yüzünü bile görmediğim bir kişiyi tanıtırken benim kimliğimin verilmesi olayı tamamen çarpıtmadır” yazdı.

 

Bir dönem Çad Büyükelçisi olarak görev yapan ve şu anda Medeniyet Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olan Kanvas, “Bir ülkede aynı soyadı taşıyor diye eğer tüm o soyadı taşıyanlar aynı kişi diye yazılacaksa bunun hiçbir izahı olamaz” ifadelerini kullandı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU