Top Gun: Tom Cruise alçak irtifa uçuş sahnesi için donanmadan özel izin almış

Film 26 Haziran 2020’de vizyona girecek

Top Gun, 30 yılı aşkın bir sürenin ardından nihayet devam filmine kavuşuyor. İşin daha da şaşırtıcı yanıysa filmin jet uçağı aksiyon sahneleri için bilgisayar efekti kullanılmayacak olması. 

Tom Cruise ve ekibin geri kalanı uçuş sahnelerini çekmek için tekrar havada olacak ve bunun zorlu bir deneyim olduğu söylense de aynı zamanda değecek gibi de görünüyor.

CinemaBlend'de yer alan habere göre yine de Tom Cruise, Tom Cruise’luğunu yapıyor ve çıtayı her zaman yükseltmeye ve beyazperdede daha önce yapmadığı şeyleri yapmaya hevesli olduğunu gösteriyor. Oyuncu, önceki Top Gun için daha önce jet kokpitinde zaten bulunmuşken, jetlerle daha önce yapmadığı bir şey bulacağından emin olabiliriz.

Yeni Top Gun da, prodüksiyonun denemek için donanmadan izin almak zorunda kaldığı sahneler de dahil olmak üzere, ilk seferde görmediğimiz şeyler içerecek gibi görünüyor. Yönetmen Joseph Kosinski’nin EW’ye açıkladığı gibi...

Tom’un bu film için yapacağı bazı uç alçak-irtifa uçuş numaraları için donanmadan özel izin almak zorunda kaldık. Bu aklımıza gelen en ekstrem uçuş kesitlerinden biriydi. Buna ek olarak uçak gemisinden gerçek bir kalkış ve iniş sahnesi. Bunu daha önce bir filmde yapabilen olmamıştı. Tom aklındaki tüm havacılık hayallerini gerçekleştirme fırsatı buldu.

Joseph Kosinski’nin yorumlarına göre, Top Gun: Maverick’in filme dahil etmek için bazı ekstrem uçuş sahneleri düşünmesi gerekmiş ve karar kıldıkları fikir alçak irtifa uçuş olmuş. Muhtemelen daha alçak uçtukça daha fazla sivil engelle karşı karşıya kalınmasından dolayı böyle şeyleri yapmak özel askeri izin gerektirmiş.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Film ayrıca jetlerin kalkış ve inişlerini kayda almış. Bu da daha önce yapılmamış bir şey olduğundan yapımın imza attığı bir başka ilk.

Yeni film Tom Cruise’un karakteri Pete “Maverick” Mitchell’ı, bir grup genç havacıyla bir araya getirecek. Bunlardan biri de Maverick’in eski dostu Goose’un oğlu olacak.

Yeni filmde bu kadar etkileyici bir havacılık işi görecek olmak çok heyecan verici. Top Gun: Maverick’in harika jet uçağı aksiyon sahneleri içerecek olması tabii ki çok şaşırtıcı değil. Filmin esprisi biraz bu zaten ama daha önce bir Hollywood filminde hiç yapılmamış şeyleri göreceğiz.

Eğer hayranlarınızı bir devam filmi için bu kadar bekletecekseniz onlara beklemeye değer bir şeyler vermelisiniz.

Top Gun’a bir devam filmi gelecek olması hala biraz gerçeküstü geliyor. 26 Haziran’da Tehlike Bölgesi’ne yeniden girebileceğiz.

CinemaBlend

 

Independent Türkçe için çeviren: Şafak Küçüksezer

DAHA FAZLA HABER OKU