Kızılay, iki gence cinsel saldırıdan tutuklanan Beypazarı temsilcisiyle ilgili açıklama yaptı

Açıklamada yüz kızartıcı bir suça karıştığı öğrenilen Beypazarı temsilcisinin görevden alınarak, hakkında suç duyurusu yapıldığı belirtildi

Tutuklama kararının ardından Kızılay'dan temsilcisiyle ilgili açıklama geldi / Fotoğraf: Sözcü

Deprem ve son olarak Ensar Vakfı’na yapılan bağışla gündeme gelen Kızılay, farklı bir konuyla gündeme geldi.

Ankara Beypazarı’nda Kızılay Temsilcisi olarak görev yapan aynı zamanda Beypazarı Belediye Gençlik Spor’un da başkanlığını yapan Ahmet Kavas, iki gence cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla tutuklandı.

Oda TV’nin haberine göre Ahmet Kavas, aynı zaman da Fatih Cami imamı olarak da görev yapmaktaydı.

Taciz kamerayla belgelendi iddiası

Şikayet üzerine gözaltına alındığı öğrenilen Ahmet Kavas'la ilgili olarak Sözcü.com.tr'den Yusuf Demir'e konuşan bir kaynağa göre; şu an 19 yaşında olan bir erkek öğrencinin beş yıl boyunca Kavas'ın cinsel istismarına maruz kaldığı iddia edildi.

Müftülüğe bağlı resmi Kuran kursunda yatılı kaldığı ifade edilen çocuğun istismarı kamera görüntüleriyle belgelediği öne sürüldü.

 

Kızılay’dan açıklama geldi

Konunun haber olmasının ardından Kızılay’dan da bir açıklama geldi.

Kızılay’dan Twitter hesabıyla yapılan açıklamada Ankara Beypazarı Temsilcisi Ahmet Kavas’ın "yüz kızartıcı bir suça karıştığını" öğrenildiği belirtilerek şöyle denildi:

2010 tarihinde Türk Kızılay Beypazarı Şube Başkanlığı’na seçilen 2018 yılında Genel Merkez Yönetim Kurulu kararıyla şubesi kapatılarak faaliyetlerine temsilcilik düzeyine düşürülen Ahmet K.’nın yüz kızartıcı bir suça karıştığı bilgisi alınmış anında görevine son verilerek hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunulmuştur. Hiçbir şekilde affedilemez bu insanlık dışı olaydaki failin en ağır şekilde cezalandırılması için yasal süreci de yakından takip ettiğimizi kamuoyunun bilgilerine sunarız.

Independent Türkçe / Oda TV / Sözcü

DAHA FAZLA HABER OKU