K-pop yıldızı Seungri’ye fuhuş ve kumar suçlamalarıyla dava açıldı

Şarkıcının, kadınların gece kulüplerinde ilaçla uyuşturulup varlıklı iş adamlarına, tecavüz için sunulduklarını iddia ettikleri bir skandalda adı geçti

K-pop şarkıcısı iddialardan sonra Big Band grubundan ayrıldı (AFP)

Eski K-pop ikonu Seungri, Güney Kore’nin yükselen eğlence sektöründe şok yaratan bir cinsel istismar skandalına dahil olmakla suçlanmasından bir yıl sonra, fuhuş organize etmek ve kumar bağımlılığından dava edildi.

Gerçek adı Lee Seungh-hyun olan 29 yaşındaki şarkıcı, 2019’da aleyhindeki iddialar üzerine Big Bang grubundan ayrılmıştı. Seungri o dönem bir açıklamada şöyle demişti:

Bu noktada eğlence sektöründen emekli olmak benim için daha iyi olacak. (...) Devam eden soruşturmaya gelince, tüm iddiaları açıklığa kavuşturmak için soruşturmaya dahil olacağım.

Seungri’nin aleyhinde açılan dava, çok sayıda kadının gece kulüplerinde ilaçla uyuşturulup varlıklı iş adamlarına tecavüz için sunulduklarını iddia ettikleri Burning Sun skandalı dahilinde gerçekleşen en son olay.

Operasyonda 350’nin üzerinde kişi tutuklanmıştı. Buna, Gangnam’da bir gece kulübünün ortaklığı ve halkla ilişkiler bağlantılarını üstlenmiş Seungri de dahildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Soruşturma esnasında polis, kadınların bilgisi ve rızası dışında kendilerine ait cinsel içerikli videoların paylaşıldığı bir online chat grubunu açığa çıkardı. Çok sayıda ünlü K-pop starı yetkililer tarafından grubun üyesi olarak adlandırıldı.

Skandal, kadınların Güney Kore’nin eğlence sektöründeki koşullarının kökten bir değişim geçirmesini talep eden ulusal düzeyde bir tepki yarattı.

İnsanların cinsel ilişki esnasında rızaları dışında kayda alınması vakaları, kadınların tuvaletler ve soyunma kabinleri gibi kamusal mekanlarda ve hatta kendi evlerinde videoya alınmasını da içeren, “molka” diye bilinen daha kapsamlı bir sorunun parçası.

2018’de, bu trendin yaygınlaşmasına tepki olarak binlerce kadın Seul’da bir protesto gösterisi düzenledi. Aynı yıl Başkan Moon Jae-in, yasadışı casus kamerası çekimlerinin “gündelik hayatın parçası” haline geldiğini söyledi ve faillerin daha sert cezalara tabi tutulması çağrısı yaptı.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/music/news

Independent Türkçe için çeviren: Şafak Küçüksezer

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU