Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders'a göre "Trump'ın başkan olmasını Tanrı istedi"

Sanders katıldığı bir televizyon programında Donald Trump'ın 2016 yılında başkan seçilmesini "Tanrı istedi" sözleriyle yorumladı

1982 doğumlu Sanders, 2017'den bu yana Beyaz Saray sözcülüğü görevini yürütüyor.

Hristiyan Yayın Networkü (CBN) kanalında Trump'ın başkanlığını değerlendiren Sarah Sanders, Donald Trump'ın 2016 yılında ABD Başkanı seçilmesini "Tanrı isteği" ile açıkladı.

"Tanrı, Trump'ın başkan olmasını istedi, orada olmasının sebebi budur" şeklinde konuşan Sanders programda, "Trump, görevi boyunca dini inançları olan kişilerin önemsediği şeyleri destekleyen birçok başarılı işe imza attı" ifadesini de kullandı.

 

 

ABD'li sosyal medya kullanıcıları Sanders'ı eleştiri yağmuruna tuttu. Amerikan komedyen Paula Pondstone, Twitter paylaşımında Amerikan başkanlık seçimlerine Rus müdahalesine göndermede bulunarak "Sanırım Sarah Sanders, Trump ile Putin'i karıştırıyor" yorumunda bulundu.

 

Bir başka kullanıcı daTwitter'dan paylaştığı yorumda, Sarah Sanders'ın Trump'ın başkanlığını meşru kılmak için dini kullanmaması gerektiğini söyledi. Tanrı'nın rol biçmesine ilişkin olarak ise "Bunun silah şiddetinin mağdurları için rolü nedir? Kızım için rol ve plan nedir?" diye sordu. 

 

 

"Türkiye ile temas halindeyiz"

Öte yandan Beyaz Saray Sözcüsü, televizyon programında ABD'nin Suriye'den çekilmesine de değindi. Sürecin ardından bölgedeki Hristiyanlar ile Kürtlerin zarar görmemesini sağlayacaklarını ifade eden Sanders, Türkiye ile temas halinde olduklarını belirtti.

 

DAHA FAZLA HABER OKU