Pentagon: Amerikan askeri okullarında cinsel saldırı sayısı arttı

Pentagon, geçen yıl cinsel saldırı vakalarının sayısının ABD’de askeri okullarda arttığını açıkladı

Eski bir ordu görevlisi Pentagon'un cinsel saldırıları ele almakta sürekli başarısız olduğunu söyledi (AFP)

Pentagon perşembe yaptığı açıklamada ABD’de askeri okullarda cinsel saldırı vakalarının, sorunla mücadele etmek için gösterilen çabalara rağmen geçen yıl yine arttığını açıkladı. 

AFP’nin haberine göre, Pentagon 2018-2019 eğitim-öğretim döneminde, orduda görev alacak kişilerin eğitim gördüğü üç askeri okulda resmi olarak 149 cinsel saldırı vakasının bildirildiğini açıkladı. Pentagon raporunda, bir önceki sene gerçekleşen 117 vakaya kıyasla oranın yüzde 25’ten fazla arttığını belirtti. 

Öte yandan Pentagon açıklamasında bir önceki seneye nazaran artışın daha iyi bir bildirim sistemin oluşturulması nedeniyle mi yoksa vakaların gerçekten artmasından mı kaynaklandığının tespit edilmesinin kolay olmadığını ifade etti. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Her iki senede bir orduda yer alacak personelin eğitilmesi için kurulmuş üç okuldan yaklaşık 13 bin öğrenci cinsel saldırıya dair yetkililere iletilmeyen isimsiz anketler de doldurabiliyor. Pentagon’un açıkladı rapor bu anketleri içermiyor.

Eski bir ordu yetkilisi olan albay Don Christensen, “Bu rapor zaten bildiklerimizin bir yansıması. Pentagon cinsel saldırı krizini ele almakta sürekli başarısız olduğundan problem büyümeye devam ediyor” ifadelerini kullandı. 

USA Today’a konuşan Pentagon’un cinsel saldırıları önleme programı yetkililerinden Nata Galbreath, “Bu yıl daha fazla öğrencinin ve ortaokul görevlisinin cinsel saldırıları birdirmesini teşvik ettik” diye belirtti. 

Raporda ayrıca, alkol bağımlılığının da saldırıları artırmış olabileceği ifade edildi. 2019 araştırması ordudaki kadınların yüzde 16’sının ve erkeklerin de yüzde 2’sinin cinsel saldırıya uğradığını gösteriyor. 

Pentagon’un mayısta yaptığı açıklamadaysa 2016-2018’de ordudaki cinsel saldırıların yüzde 38 arttığı ifade edilmişti. 

 

Independent Türkçe, AFP, USA Today

DAHA FAZLA HABER OKU