Sex Education’daki Stranger Things göndermesi hayranların gözünden kaçmadı

Sex Education’da gösterilen kayıp ilanı, Stranger Things'tekiyle neredeyse birebir aynı

Sex Education ve Stranger Things, Netflix'te yayında (Screen Rant)

Netflix’in Sex Education’ı açık saçık komedi ve dokunaklı trajediden oluşan karışımıyla izleyicinin beğenisini kazandı ama yeni fark edilen gizli bir Stranger Things göndermesiyle bu hayranlık daha da artacak.

Laurie Nunn’ın yarattığı Sex Education 2019’da görücüye çıkmış, büyük başarı kazanmış ve 2020’nin başında ikinci sezonu yayımlanmıştı.

Dizi büyük ölçüde, kendi hayatları ve ilişkilerindeki sorunlarla mücadele ederken bir yandan okullarında bir yer altı seks terapi kliniği yürüten Otis Milburn ve Maeve Wiley’yi konu alıyor. 

Öte yandan bölümler ilerledikçe Sex Education odağını giderek duygusal olarak gelişkin ve özgün karakterlerden oluşan bir topluluğa genişletiyor. Bu olay örgüleri arasında en başarılılarından biri Adam Groff’unki oldu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Connor Swindells’ın canlandırdığı Adam, dizideki hayatına tipik bir kabadayı olarak başladı. Fenalığının başlıca hedefi Otis’in en iyi arkadaşı, eşcinsel Eric idi. Adam, hayatını yıllar boyu çekilmez kılmıştı.

Ne var ki birinci sezon boyunca Adam’ın davranışının büyük ölçüde (öfkesinin yanlış yönlenmesine neden olan) babasıyla olan gergin ilişkisinden kaynaklandığı ortaya çıktı. Adam’ın tutkusu, Eric’e duyduğu bastırılmış cinsel çekimin ortaya çıkmasıyla kendini farklı şekilde gösterdi.

İkinci sezon Adam’ın askeri okula sürgün edildiği noktadan devam etti. Neyse ki bu deneyim şaşırtıcı şekilde işe yaradı ve Adam kabul görme ve disiplini bir ölçüde tanıdı.

Kısa süre sonra eve geri yollansa da Adam kendini geliştirmek ve eski hatalarını telafi etmek için çalışmaya devam etti. Böylece neticede kimliğini biseksüel olarak benimsedi ve Eric’le gerçek bir ilişki aradı.

Adam’ın narin yanının erken bir göstergesi Sex Education’ın birinci sezonunun sonunda öne çıkmıştı.

Köpek gezdirici olarak çalışmayı deneyen Eric, yolda annesinin köpeği Madam’ı gezdirmeye çıkmış Adam’la karşılaşmıştı. Sohbet neticede tatsızlaşsa da Adam, Eric’in gezdirdiği köpeklere hem bir yakınlık, hem de onları eğitebilme kabiliyeti sergileyerek Eric’i etkilemiş ve nadiren yaptığı şekilde gülümsemişti.

İkinci sezonda bu kabiliyet tekrar öne çıkmıştı. Belki Adam için inceden bir kariyer ihtimaline işaret ederek... Ne var ki işler ters gitmiş ve dikkati dağılmış Adam, Madam’ın kaçışını fark etmemişti.

Bunun ardından Adam’a kaçan köpeği bulması söylenmişti. Bunu gerçekleştirmedeki çabalarının bir parçası da kasabanın etrafına ilanlar asmaktı.

Screen Rant'ta yer alan habere göre dikkatli bir Reddit kullanıcısının fark ettiği üzere Adam’ın ilanları, Stranger Things birinci sezonunda Will Byers’ın bulunması için gösterilen çabanınkine benzerlikten öte bir yakınlık içeriyordu.

Sex-Education-Netflix.jpg
İlandaki bilgilerin sırasının bile neredeyse aynı olduğu görülüyor (Netflix)

 

Duffer kardeşlerin yarattığı Stranger Things’in ilk sezonu büyük ölçüde Will’in, The Upside Down olarak bilinen diyara sürüklenmesi etrafında ilerlemişti.

Fakat karakterler bunun bilgisine erişmeden önce Hawkins Laboratuvarı’nın olayın üstünü örtme çabalarına rağmen Will’in kardeşi Jonathan da onu aramak için ilanlar hazırlamıştı. Reddit’teki görsellerden açıkça görüldüğü üzere ilanların formatı neredeyse birebir aynı.

İki ilanda da başlıkta büyük harfle “Beni Gördünüz Mü?” (Have You Seen Me) yazıyor ve arananın iki resmi hemen altında yan yana verilmiş. Tariflerde izlenen sıra bile neredeyse aynı; isim, yaş, boy, renk, göz rengi vs.

Komik şekilde, ilk bakışta köpek Madam ve Will Byers’ın ağırlıkları bile aynı gibi görünüyor. Will zayıf bir çocuk olsa da bu durum elbette ihtimal dışı.

Böylece daha yakından bir bakış Madam’ın posterinde 7 ve 3 sayılarının arasındaki virgülü ortaya çıkarıyor. Bu da onu Will’in 73 pound’una (yaklaşık 33,1 kg) karşılık 7,3 pound (yaklaşık 3,3 kg) yapıyor. Yine de spesifik sayıların kullanımı direkt benzerliğin bilinçli şekilde oluşturulduğunu gösteriyor.

Bu, komedi-dram dizisine bambaşka bir derinlik katan hoş bir detay.

Aynı şekilde hem Sex Education hem de Stranger Things’in Netflix orijinal dizileri olduğu göz önüne alındığında incelikli çapraz pazarlamanın harika bir örneği.

Screen Rant

 

Independent Türkçe için çeviren: Şafak Küçüksezer

DAHA FAZLA HABER OKU