Akşener HDP adayının kazanmaması için "Iğdır ve Ahlat'ta aday çıkarmayacağız" dedi

İYİ Parti lideri: AK Parti ve MHP beka konusunda samimiyse Iğdır'da tek aday çıkarsınlar

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener - Fotoğraf: AA

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener yerel seçimlerde Iğdır ve Ahlat'ta aday çıkarmayacaklarını söyledi.

HDP'nin bazı büyükşehirlerde aday çıkarmamasının millet ittifakı ile ilişkilendirilmesine ilişkin soru üzerine Akşener, İYİ Parti'nin çekilmek istendiği çukura girmeyeceklerini ifade etti. İYİ Parti lideri HDP ile hiç ahbaplık yapmadıklarını, şu ana kadar da partilerini HDP'den kimsenin ziyaret etmediğini söyledi.

"Samimiyeti hep beraber göreceğiz"

Cumhur ittifakının Iğdır'da ayrı ayrı aday çıkardığını anımsatan Akşener şunları söyledi:

"Iğdır sınır şehrimiz. Ahlat Osmanlı devletinden itibaren sembolik değeri çok yüksek bir ilçemiz. Biz aday çıkarmıyoruz. Cumhur İttifakı'nın paydaşlarına sesleniyorum, oturun, anlaşın tek adaya düşürün. Bizim Iğdır'da 5 bin 500'e yakın oyumuz var. İşte bekayla ilgili İYİ Parti'nin somut adımı. Ahlat'ta MHP'den belediye başkanı seçilmiş daha sonra AK Parti'ye geçmiş Mümtaz Bey var. Orada da 745 oyumuz, aday çıkarmıyoruz ve Mümtaz Bey'in seçilmesine katkıda bulunmak istiyoruz. Cumhur ittifakının paydaşları beka konusunda çok samimiyseler Iğdır ile ilgili tedbir almalılar."

Binali Yıldırım'ın istifa kararı

TBMM Başkanı Binali Yıldırım'ın istifa kararıyla ilgili bir soruya da Akşener, şu yanıtı verdi:

"Çok doğru bir davranış sergiledi. Sayın Yıldırım çok tecrübeli bir arkadaşımız ve çok önemli görevler üstlendi. Dolayısıyla yeni yetme bir görüntü içinde çemkirilmesi hep onun üzerinden incitilmesini ben kaldıramayacağını, buna uygun bir adım atacağına inandığımı söylemiştim. O hareketi yaptı. Gerçekten kendisine teşekkür ederiz. Çünkü olmazdı. Bu sağduyuyu gösterdiği için İYİ Parti'nin bu konuda incitmeyen ama doğruyu ortaya koyan tavrını değerlendirdiği için kendisine teşekkür ediyorum. Türkiye bu konuda rahatlamış oldu."

Tunç Soyer'in "baba mirası" tartışması

Akşener bir gazetecinin, CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tunç Soyer'e ilişkin sorusu üzerine, "Soyer ile ilgili fikirlerimi söyledim. Bu yapay tartışmanın devamını çok faydalı bulmuyorum" dedi.

12 Eylül ihtilaline değinen Akşener, şöyle devam etti:

"Acılar yaşandı o dönemde. İlginç bir şey var, herkesin ağzından, hem devrimcilerin hem o dönemin ülkücülerinin sayın Soyer ile ilgili bir refleks gösterebileceğini duyuyorum. 1999 seçimlerinden sonra Sayın Bahçeli çok olumlu bulduğum bir adım attı. DSP ile 80 öncesinin Başbakanı olan rahmetli Ecevit ile Sayın Rahşan Ecevit’in hakaretamiz incitici sözlerine rağmen iktidar oldu. Biz o zaman gördük ki bir helalleşme oldu. O gün bu helalleşmeyi yapan sayın Bahçeli’nin davranış biçimi elbette olumluydu. Bugün özellikle AK Parti’nin İstanbul, Ankara, Adana, Antalya ve Mersin’de kaybetme riskiyle karşı karşıya olduğu anlaşılıyor. Asabiyetin arkasındaki iş budur. Tunç Soyer meselesi bizim açımızdan kapanmıştır."

 

DAHA FAZLA HABER OKU